Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile au afectat, în luna martie, 850 hectare de vegetaţie uscată din județul Neamț, atrage atenţia prefectul Vasile Adrian Niţă

www.adevarul.ro
incendiu vegetație

Incendiile au afectat în luna martie 850 hectare de vegetaţie uscată, a declarat prefectul Vasile Adrian Niţă, care a atras atenţia asupra tragediilor care pot surveni în urma unor astfel de situaţii.

Prefectul susţine că este vorba despre "una dintre cele mai sumbre statistici" cu care s-a confruntat judeţul Neamţ vreodată, deoarece aproape zilnic s-au înregistrat incendii.

"Din păcate, incendiile de vegetaţie tind să devină un fenomen în judeţul Neamţ şi numai prin simţ civic şi responsabilitatea cetăţenilor se poate stopa actuala situaţie. Lansez un apel, către toţi nemţenii, să renunţe la a da foc resturilor vegetale pentru a face curăţenia de primăvară! Incendierea terenurilor este interzisă şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare cu neacordarea subvenţiilor APIA şi cu amendă. Dar cel mai grav este că pe lângă cele 850 hectare trecute prin foc şi pară luna aceasta, un om a ars de viu, alţi trei au fost răniţi, două case au fost făcute scrum şi s-au înregistrat pagube materiale imense", a afirmat Vasile Adrian Niţă, citat într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

În urmă cu o săptămână, la Prefectură a avut loc o întâlnire cu toţi primarii din judeţ, prilej cu care s-a pus în discuţie modul de gestionare a acestor incendii de vegetaţie.

De asemenea, a avut loc şi o şedinţă cu reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi ai IPJ în care au fost dezbătute protocolul existent şi modul de reacţie în cazul acestor incendii de vegetaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.