Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Spania. 1000 de hectare ard în continuare

ITV
incendiu de vegetatie

Incendiul de vegetaţie izbucnit miercuri seara între localităţile Valencia şi Castellon, pe coasta estică a Spaniei, era în continuare activ şi se răspândea vineri, conform serviciilor de urgenţă citate de Xinhua, transmite şi agerpres.

Focul a distrus aproximativ o mie de hectare de vegetaţie din Parcul Natural Sierra Calderona, potrivit serviciilor de urgenţă.

Citeşte şi: SUA au CONFISCAT un zgârie-nori din inima Manhattan-ului, controlat de Iran - FOTO

Se presupune că incendiul ar fi fost provocat de un fulger, iar joi devastase circa 600 de hectare fiind amplificat de rafalele de vânt care au suflat pe tot parcursul zilei îngreunând activitatea pompierilor.

Autoritatea Regională din Comunitatea Valencia a anunţat că un colectiv format din 482 de persoane, pompieri din cadrul brigăzilor locale şi membri ai Unităţii de Intervenţie Rapidă din cadrul Armatei Spaniole (UME) s-au luptat cu flăcările vineri dimineaţa aceştia beneficiind de ajutorul a 67 de vehicule şi 23 de elicoptere şi aeronave.

Circa 300 de persoane şi-au petrecut noaptea de joi încercând să stingă flăcările din zona parcului natural, faimoasă pentru pădurile sale rare de stejari de plută.

Mai multe persoane aflate la ferme din regiune au fost evacuate de Apărarea Civilă, iar circulaţia pe un drum a fost închisă, menţionează sursa citată.

Spania a fost afectată în ultima perioadă de un fenomen de secetă precoce, mai multe zone ale ţării fiind în situaţie de risc de incendiu maxim, printre care şi o mare parte din provincia Huelva, unde în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a declanşat incendiul din Parcul Donana - una dintre comorile naturale ale Europei - la o săptămână după un eveniment similar care a devastat regiunea centrală a Portugaliei şi a provocat moartea a 64 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.