Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile din Hawaii au distrus complet repere turistice și simboluri istorice de o mare valoare

aljazeera.com
hawaii incendii

Incendiile dezastruoase din Maui au afectat aproape toate aspectele vieții, ucigând cel puțin 36 de persoane și distrugând sau punând în pericol clădiri importante pentru istoria hawaiiană. Printre monumentele din Hawaii se numără și un copac maiestuos cunoscut drept simbol al culturii insulei, anunță Rador.

O mare parte din comunitatea Lahaina din vestul insulei Maui, unde locuiesc aproximativ 12.000 de persoane, a fost distrusă, iar sute de familii au fost strămutate, a declarat miercuri guvernatorul statului Hawaii, Josh Green. Mai mult de 270 de structuri au fost afectate în Lahaina, multe dintre ele situându-se în apropierea unuia dintre cei mai mari și mai vechi arbori banyan - cunoscut şi sub numele de ficus de Bengal - din Statele Unite.

O atracție turistică de top, Lahaina a fost cândva capitala Regatului Hawaii, iubită de regii și reginele sale, precum și de echipajele navelor de vânătoare de balene și de misionari, potrivit National Park Service. Importat din India și plantat în fața tribunalului Lahaina și a portului Lahaina în 1873, copacul banyan este unul dintre cei mai mari de acest fel din SUA. Flăcările au ars majoritatea ramurilor copacului, după cum imaginile din satelit și înregistrările video. Arborele se întinde pe o suprafaţa foarte mare și are o înălțime de peste 60 de metri, potrivit autorităţilor din Hawaii .

La nord de copac, Muzeul Baldwin Home - o casă din anii 1830 despre care se crede că este cea mai veche din Maui - a fost redusă la cenușă, a confirmat miercuri pentru CNN directorul executiv al Fundației de Restaurare Lahaina, Theo Morrison. Structura originală cu patru camere și un singur nivel a fost construită în anii 1830 cu vedere directă spre debarcaderul din Lahaina, unde ancorau navele de vânătoare de balene, potrivit fundației.

A fost afectată, de asemenea, biserica Waiola, unde timp de 200 de ani au răsunat imnuri bisericeşti în engleză şi în hawaiiană. Zidurile bisericii au fost înghiţiţi de flăcări, care s-au întins până la cimitirul bisericii, unde este locul de odihnă al primilor membri ai familiei regale din Regatul Hawaii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.