Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii statului, după incendiul din Brazi: 'Suntem safe. Bucureștiul nu este afectat'

hotnews.ro
incendiu

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), George Gârbacea, a declarat, miercuri, că fumul produs în urma incendiului izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi este toxic, însă acesta nu a putut fi surprins de instalaţiile de monitorizare a aerului pentru că, pe fondul condiţiilor meteorologice, s-a ridicat în atmosferă, punctând însă că sănătatea populaţiei nu este afectată.

"Fumul este toxic dar, din păcate, nu a putut fi surprins deoarece, fiind aerul cald, de duce într-un layer mai înalt al atmosferei. Noi am trimis, de la 7,00 dimineaţa, o echipă mobilă care a încercat să surprindă acest nor de poluare. A înregistrat depăşiri mici, în zona Bărcăneşti, la indicatorul monoxid de carbon. (...) Din cauza condiţiilor meteorologice, acest nor a fost disipat. (...) La celelalte 6 staţii de monitorizare din Ploieşti nu am înregistrat depăşiri ale vreunui indicator. Am mai verificat şi staţia de la Baloteşti, unde de asemenea nu au fost înregistrate depăşiri, deci Bucureştiul nu este afectat", a declarat Gârbacea la sediul Eco Burn de pe platforma Parcului Industrial Brazi.

Preşedintele ANPM a explicat că sănătatea populaţiei nu este afectată pentru că a fost un episod temporar, norul de fum fiind disipat.

"Condiţiile atmosferice împing acest nor contaminat şi îl disipează. Deci nu rămâne o zonă concentrată, pur şi simplu el va fi disipat. (...) Momentan suntem safe. (...) La această oră nu există niciun pericol datorită condiţiilor favorabile meteorologice", a adăugat George Gârbacea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.