Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu Constanța - R. Bogdan spune că premierul nu trebuie să demisioneze:Nu rezolvi nimic printr-o demisie a unui om care nu s-a ocupat de domeniul respectiv

Facebook
Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, critică atitudinea opoziţiei după incendiul care a izbucnit la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de boli infecţioase Constanţa, el susţinând că ieşirile publice ale celor de la PSD pe acest subiect, care au avut loc la scurt timp de la tragedia în care şapte pacienţi au murit, sunt o dovadă de ”ticăloşie”. ”Ce mă şochează este că în astfel de momente, în loc să (...) se gândească la ce pot face ei, chiar fiind în opoziţie, pentru aceşti oameni, repede au luat claxoanele, au luat trompetele şi au început să urle. Cum să guvernăm cu aşa ceva?”, afirmă Rareş Bogdan.

El consideră că Florin Cîţu nu are motive să demisioneze după acest incendiu.

”Am văzut că, la mai puţin de o oră de la momentul tragediei, liderii PSD au sărit în sus fără să se gândească la necazul oamenilor, fără să se gândească la tragedia în sine, fără să se gândească la ceea ce s-a întâmplat acolo - în spitale subfinanţate 30 de ani, în spitale nerefăcute timp de 60-70 de ani – şi au cerut rapid demisia, au aruncat vina. Acum, să arunci pe un guvern care de opt luni la putere, aproape nouă luni, şi să nu vezi 31 de ani în sănătatea românească a fost finanţată (subfinanţată – n.r.) mi se pare ticăloşie. Dar sunt obişnuit ca liderii PSD să fie ticăloşi, nu e nimic nou. Ce mă şochează este că în astfel de momente, în loc să încerce să fie în compasiune cu familiile victimelor, să fie alături de oamenii care au trecut prin această tragedie, să găsească soluţii, să se gândească la ce pot face ei, chiar fiind în opoziţie, pentru aceşti oameni, repede au luat claxoanele, au luat trompetele şi au început să urle. Cum să guvernăm cu aşa ceva?”, a afirmat Rareş Bogdan la Prima TV.

Rareş Bogdan a subliniat că, după incendiul din clubul Colectiv, a cerut demisia guvernului condus de Victor Ponta, după ce a constatat că autorităţile de la acea vreme au refuzat transferurile pacienţilor în străinătate, în contextul în care sistemul sanitar românesc nu le putea asigura îngrijirile necesare.

El se declară ”îngrozit” de imaginile pe care le-a văzut după incendiul de la Constanţa şi consideră că tragedia de la Spitalul din Constanţa nu a fost cauzată de o eroare umană, ci de suprasolicitarea secţiei de terapie intensivă.

”Acum avem bani în PNRR, 3,4 miliarde pentru spitale şi am fi extrem de proşti dacă nu vom aduce aceşti 3,4 miliarde pentru investiţii în spitale. Avem peste 40 de spitale care primesc între 40 de milioane de euro şi 150 de milioane, în funcţie de proiectul prezentat. (...) Dacă nu înţelegem că banii europeni îi avem la dispoziţie şi trebuie să îi folosim după modelul polonez tocmai pentru a introduce pe acele domenii – fie că e infrastructură rutieră şi feroviară, fie că e infrastructură şcolară sau sanitară, medicală – tocmai pentru a încerca să ridicăm ţara asta şi să rezolvăm problemele care nu au fost rezolvate timp de 31 de ani, va fi tragic pentru ea şi ne vom uita cum peste 3 luni sau 6 luni sau un an sau doi ani sau trei ani se vor aprinde alte spitale din cauza supraîncărcării”, mai consideră eurodeputatul.

Întrebat dacă primul ministru Florin Cîţu ia în calcul demisia după acest incendiu, prim-vicepreşedintele liberal a răspuns negativ.

”Nu. Chiar nu are niciun motiv să demisioneze, nici pentru un joc politicianist şi nici după incendiu pentru că, unu: nu a fost cel care a condus Ministerul Sănătăţii, nu a fost cel care a condus Autoritatea de autorizare a spitalelor, nu a fost premier în ultimii cinci ani sau zece ani, ca să i se poată imputa tot ceea ce nu a funcţionat în România. (...) Trebuie să ne păstrăm calmul şi să fim raţionali. Nu rezolvi nimic printr-o demisie a unui om care nu s-a ocupat de domeniul respectiv şi care a făcut eforturi disperate să negocieze un PNRR care să includă peste 12% din suma totală bani în sănătate”, argumentează Rareş Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.