Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de pădure în Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina. Un elicopter este folosit la intervenție

incendiu pompieri

Zeci de pompieri şi pădurari, susţinuţi de un elicopter, intervin marţi pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina, focul manifestându-se pe aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure şi conifere, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Incendiul are loc în zona Ohaba Ponor, pompierii militari identificând cinci focare pentru stingerea cărora elicopterul a făcut, până la orele prânzului, trei transporturi de apă.

"Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda Baru şi zece pădurari din cadrul ocolului silvic. Eforturile de stingere, îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile, caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al IGAv, adaptat pentru intervenţia la incendii", precizează ISU Hunedoara.

Operaţiunea complexă de stingere a incendiului urmăreşte realizarea unei fâşii de delimitare a arderii, pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.

Arderea a fost observată în cursul zilei de luni, iar în primă instanţă la faţa locului au intervenit 24 de pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 12 lucrători silvici.

Accesul spre focarele incendiului este dificil, echipele de intervenţie fiind obligate să parcurgă un teren accidentat pe o distanţă de aproximativ 4 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.