Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de pădure într-o zonă muntoasă din Alba, lichidat după două zile de intervenţie

www.alba24.ro
incendiu vegetație Apuseni

Un incendiu care a mistuit 15 hectare de pădure într-o zonă greu accesibilă din Alba, pe raza comunei Poşaga, a fost lichidat marţi, după două zile de intervenţie a zeci de pompieri, sprijiniţi de jandarmi, voluntari şi pădurari, anunță AGERPRES.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

Incendiul, care a fost observat duminică dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, în timp ce se derula o acţiune umanitară în Apuseni, a fost lichidat marţi după-amiaza, a informat adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, colonel Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, după ce luni au fost cuprinse de flăcări 15 hectare, marţi nu au fost înregistrare alte suprafeţe afectate de incendiu, acţiunile de stingere fiind concentrate pe focarele existente în interiorul perimetrului iniţial.

În ambele zile, au acţionat câte 25-30 de forţe, cu mijloace de primă intervenţie specifice unei asemenea acţiuni derulate în zonă muntoasă. Pe lângă pompierii trimişi de la Alba Iulia, Aiud şi Cîmpeni, au intervenit şi câte cinci subofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, voluntari de la SVSU Poşaga şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic din zonă.

Citește și: Autoritățile au descins în forță! Pericol mare pentru români! Ce au găsit

Nu este pentru prima dată când au loc incendii în pădurile din Poşaga, în urmă cu doi ani acţionându-se pentru stingerea focului inclusiv cu un elicopter echipat cu un dispozitiv Bambi-Bucket.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.