Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de proporții în Breaza: 'Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars' - VIDEO

Facebook
Breaking News

Incendiul din localitatea Breaza s-a extins extrem de mult pe delurile din împrejurimi, cuprinzând circa 500 de hectare de vegetaţie uscată si circa 50 de hectare de pădure de pin. Pentru stingerea focului, au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, dar a fost solicitat si sprijinul pompierilor din Vrancea si Prahova. ”Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars”, a transmis prefectul de Buzău, care anunţă că mâine va convoca CJSU şi va propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică.

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, în incendiul de la Breaza, care e departe de a fi stins, au ars până acum circa 500 de ha de vegetaţie uscată şi circa 50 de ha de pădure de pin.

Pentru stingerea focului intervin cel puţin 115 pompieri şi jandarmi, alături de voluntari din mai multe localităţi din împrejurimi. Focul a ajuns foarte aproape de releul de telecomunicaţii de pe Dealul Istriţa.

Conform prefectului de Buzău, peisajul de pe dealurile Buzăului seamănă foarte mult cu ce s-a întâmplat în vara anului trecut în Grecia.

"După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars.  Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetatie uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău. Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate...Vedeţi câte resurse, cât pericol", a declarat Ticlea.
La ISU Buzău e nivel maxim de alertă, toţi angajaţii fiind chemaţi la serviciu, pentru a interveni la acest incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.