Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de vegetație în Insulele Canare - Cel puțin 9.000 de persoane au fost evacuate

ITV
incendiu de vegetatie

Un incendiu de vegetație "extrem de agresiv", care a devastat câteva mii de hectare în zona muntoasă a insulei Gran Canaria, a forțat autoritățile să evacueze cel puțin 9.000 de persoane, informează agenția de știri Dpa.

Autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, o rezervație descrisă drept "plămânul" insulei.

Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare.

Aproximativ 40 de persoane au rămas încă de duminică blocate în satul Artenara, iar în acest moment o eventuală evacuare este riscantă, a transmis postul RTVE.

Angel Victor Torres, președintele administrației regionale, a declarat sute de pompieri se luptă cu acest incendiu "extrem de agresiv", iar vremea caniculară și umiditatea scăzută îngreunează eforturile de stingere a flăcărilor.

Antonio Morales, șeful administrației insulei Gran Canaria, a declarat presei locale că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Autoritățile nu au prezentat încă dovezi în acest sens.

Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație.

Peste 1.000 de oameni, inclusiv mulți turiști, au fost evacuați săptămâna trecută din cauza unui incendiu masiv izbucnit în zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria, care a amenințat și parcul național Tamadaba din vestul insulei. Poliția spaniolă a anunţat în acel caz că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat de o persoană, iar un individ în vârstă de 55 de ani a fost arestat în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.