Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de vegetație în Noua Zeelandă - Zeci de locuințe au fost distruse de flăcări

ITV
incendiu de vegetatie

Peste o sută de locuinţe au fost evacuate şi mai multe proprietăţi au fost distruse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în urma unui important incendiu de vegetaţie izbucnit în apropierea oraşului Nelson din Insula de Sud a Noii Zeelande, relatează DPA preluată de Agerpres.

Incendiul a izbucnit pe fondul condiţiilor de secetă, după ce săptămâna trecută Noua Zeelandă s-a confruntat cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi de la debutul înregistrărilor meteorologice.

În cursul dimineţii de miercuri, flăcările se întindeau pe 1.870 de hectare, într-un perimetru de 20 de kilometri, conform unui comunicat emis de Apărarea Civilă a regiunii Nelson Tasman.

Nu au fost raportate victime, însă mai multe locuinţe au fost mistuite de flăcări, notează DPA. Autorităţile nu au putut preciza cu exactitate câte case au ars deoarece condiţiile existente nu au permis pătrunderea echipelor de intervenţie în zona afectată.

Mai mulţi locuitori din Nelson, cel mai mare oraş din Insula de Sud, au relatat că marţi a curs cenuşă din cer peste această localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.