Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de vegetație la frontiera dintre România și Republica Moldova - Un număr de 25 de pompieri gălăţeni intervin pentru a limita extinderea

Romania TV
incendiu vegetatie

Un număr de 25 de pompieri gălăţeni intervin, marţi, pentru a limita extinderea unui incendiu de vegetaţie şi litieră, provenit din Republica Moldova, în zona lacului Beleu, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Galaţi intervin pe raza ocolului silvic al comunei Tuluceşti cu trei autospeciale de stingere, împreună cu forţe ale Serviciului de Voluntari Frumuşiţa.

Zona afectată de incendiu se află între localităţile Şiviţa şi Frumuşiţa, pe o suprafaţă de 4 kilometri liniari. Există două focare de incendiu care au afectat 20 de hectare de vegetaţie uscată, litieră şi stuf din lunca Prutului, fapt care produce un fum negru vizibil din depărtare.

"În Republica Moldova, colegii noştri pompieri au observat incendiul încă din ziua de luni 23 martie, la orele 17.00. Acolo, salvatorii moldoveni intervin cu 20 de militari şi 20 de voluntari cu şapte autospeciale pentru a localiza incendiul a cărui violenţă şi propagare este întreţinută de vântul puternic din ultimele zile", se spune în informare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.