Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu în apropiere de L.A, - 29 de construcţii distruse și încă arde

ITV
incendiu de vegetatie

Incendiul care de două săptămâni avansează necontrolat în Parcul Naţional din Los Angeles (California), situat în partea de nord-est a oraşului, a distrus cel puţin 29 de construcţii şi ameninţă alte 50 dacă îşi va extinde suprafaţa, relatează EFE potrivit Agerpres.

Autorităţile din sudul Californiei consideră că incendiul, denumit "Bobcat Fire", este unul dintre cele mai grave din istoria Los Angeles-ului după ce s-a extins pe o suprafaţă de 44.000 de hectare şi nu a putut fi controlat decât în proporţie de 17%, potrivit ultimelor actualizări.

Dintre cele 29 de construcţii care au fost distruse nu se cunoaşte exact câte corespund locuinţelor particulare sau altor instalaţii.

După ce a obligat evacuarea unui mare număr de vile de la periferia oraşului, flăcările ameninţă din nou Mount Wilson Observatory, un observator astronomic cu o vechime de 116 de ani, unde au lucrat oameni de ştiinţă precum Edwin Hubble şi care, timp de decenii, a fost cel mai mare telescop din lume.

Temperaturile înalte înregistrate la sfârşitul săptămânii şi intensitatea vânturilor au împiedicat operaţiunile de stingere a flăcărilor la care participă aproape 1.700 de pompieri. Săptămâna trecută, acelaşi incendiu a provocat acoperirea cu un strat de cenuşă a oraşului, obligând autorităţile să emită o alertă de poluare.

Recomandări privind evitarea exerciţiilor fizice în aer liber, închiderea geamurilor şi evitarea pe cât posibil a expunerii în aer liber sunt adresate în continuare cetăţenilor, mai ales în localităţile Pasadena, El Monte şi Juniper Hills. Zeci de persoane au fost evacuate din Juniper Hills, care nu ştiu când se vor putea întoarce la căminele lor, în timp ce mulţi alţi rezidenţi au văzut cum casele le sunt mistuite de flăcări.

În total 19.000 de pompieri încearcă să stingă 27 de focare în California şi în statul Oregon, care au devastat o suprafaţă egală cu cea a insulei Puerto Rico şi a provocat moartea a 26 de persoane, inclusiv a trei pompieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.