Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-o gospodărie din Dâmbovița - focul intensificat de vânt a ars baloţi de fân, un gard şi a omorât ovine

incendiu

Un incendiu a izbucnit, luni, într-o gospodărie din localitatea dâmboviţeană Perşinari, iar vântul puternic a făcut ca focul să se extindă, iar intervenţia pompierilor a durat circa cinci ore, informează ISU Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Citește și: Un greu din ALDE, Toma Petcu, a trecut la grupul parlamentar PNL: 'Fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă'

În incendiu au ars baloţi de fân, un gard de lemn şi au murit 12 ovine şi trei câini.

"A fost o intervenţie de durată şi foarte dificilă din cauza vântului foarte puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile, dar în ciuda acestor dificultăţi, incendiul a fost lichidat după circa cinci ore de luptă cu flăcările. În urma producerii incendiului au ars: circa 2.500 baloţi de paie/fân, un adăpost de animale pe o suprafaţă de circa.60 metri pătraţi şi un gard din lemn pe o lungime de circa.70 metri liniari. Din nefericire, în incendiu au decedat 12 ovine şi 3 câini", precizează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului au acţionat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă (două de la Detaşamentul Târgovişte şi una de la Detaşamentul Titu) şi un echipaj de ambulanţă SMURD.

"Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor un saivan în care erau adăpostite 410 ovine şi 5 câini. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui arc electric format între cablurile de la reţeaua de înaltă tensiune, situată în imediata apropiere, deasupra stivei cu baloţi de paie. Din cauza vântului foarte puternic, flăcările s-au extins rapid la adăpostul de animale şi gard", mai anunţă ISU Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.