Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-o tabără de migranți din Samos, Grecia

Un incendiu care a izbucnit miercuri dimineaţa în tabăra de migranţi de pe insula greacă Samos în care locuiesc în condiţii precare circa 4.000 de solicitanţi de azil a fost adus sub control, fără a face victime, au anunţat pompierii greci, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Incendiul, care a distrus "o mică suprafaţă a taberei, s-a declanşat miercuri dimineaţa, lângă containerul ce servea drept cantină", au precizat pompierii. Nimeni nu a fost rănit în incendiu, au adăugat ei, subliniind că este în curs o anchetă asupra cauzelor izbucnirii incendiului.

În septembrie, tabăra insalubră din Moria, de pe insula Lesbos, a fost distrusă de mai multe incendii, declanşate, potrivit autorităţilor, de refugiaţi furioşi, lăsând în jur de 12.700 de refugiaţi fără adăpost.

Citește și: OFICIAL - Jumătate de țară este în scenariul ROȘU: în patru județe s-a depășit indicele 6

La Samos au fost trimişi 24 de pompieri şi 8 camioane, au precizat pompierii, potrivit cărora migranţii care se aflau în containerele sau corturile afectate de incendiu au fost evacuaţi rapid miercuri dimineaţa.

Pompierii au anunţat că focul a ajuns la câteva zeci de corturi şi containerul care servea drept cantină.

ONG-ul Samos volunteers, care se află la faţa locului, a postat pe Twitter o înregistrare video şi a estimat la ''circa 600'' numărul persoanelor ''afectate de incendiu'' care ''pare sub control''.

În tabăra de migranţi din Samos, concepută iniţial pentru a primi 648 de persoane, trăiesc în prezent în condiţii mizere aproape 4.000 de solicitanţi de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.