Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-un apartament de la etajul 12, în Capitală, pornit de la o lumânare - Un om a murit

Inquam Photos/ Octav Ganea
medicina legala INML

O persoană a fost găsită carbonizată, duminică, în ziua de Paști, într-un apartament situat la etajul 12, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Pompierii spun că incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, potrivit mediafax.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), duminică dimineață a avut loc un incendiu într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Primii pompieri care au ajuns la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuințe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum.

Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinței afectate de incendiu.

Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, însă nu a fost necesar transportul acestora la unități spitalicești.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situații pentru protecția comunităților, spun reprezentanții IGSU. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a înregistrat o ușoară creștere față de perioada similară a anului trecut - aproximativ 7% (1470 în anul 2024, față de 1.371 intervenții în anul 2023).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.