Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-un apartament din Techirghiol: Bărbat reținut pentru 24 de ore / Soția scăpată de tragedie

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Poliţiştii constănţeni au stabilit că incendiul de la apartamentul din Techirghiol, de sâmbătă seara, a fost provocat de un bărbat, el fiind reţinut pentru 24 de ore. Anchetatorii au stabilit că acesta locuia acolo împreună cu soţia, dar ea nu era acasă în momentul când a fost incendiat apartamentul. Ea îi anunţase pe poliţişti că bărbatul doreşte să distrugă apartamentul, aceştia s-au deplasat de două ori la locul respectiv şi l-au găsit pe bărbat care nu era nici agitat, nici violent. Vor fi făcute verificări interne la Poliţia Techirghiol legate de modul în care au acţionat poliţiştii în acest caz.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au transmis duminică, faptul că poliţiştii din Techirghiol au fost sesizaţi sâmbătă, de o femeie, cu privire la faptul că soţul său provoacă distrugeri apartamentului proprietatea sa personală, dar în care locuiesc împreună, conform news.ro.

“Acesta nu s-ar fi aflat în localitate şi nu ar fi dorit să vină la sediul poliţiei, pentru a depune plângere penală şi a i se întocmi formular de evaluare a riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecţie provizoriu. Astfel, poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată de apelantă. În faţa blocului l-au identificat pe soţul acesteia, iar aceştia au constatat că acesta nu ar fi fost agitat, recalcitrant sau violent.

Din primele verificări, bărbatul ar fi avut un conflict cu soţia sa şi ar dori să plece din locuinţa comună”, au precizat poliţiştii.

Poliţiştii au făcut un proces verbal cu cele sesizate şi au menţionat că femeia a fost sunată la telefon şi a refuzat să vină la sediul Poliţiei pentru a depune plângere.

Ulterior, în jurul orei 19.00, femeia a sunat din nou la poliţie şi a anunţat că soţul încearcă să pătrundă în locuinţă, iar poliţiştii au mers la faţa locului şi l-au găsit pe bărbat.

“Acesta ar fi recunoscut că apartamentul este doar al soţiei, dar el are domiciliul în imobilul respectiv, unde ar locui împreună de şapte ani şi, totodată, ar dori să-şi ia lucrurile din apartament.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, unde s-a întocmit proces-verbal cu cele constatate.

Poliţiştii au contactat-o telefonic din nou pe soţia acestuia, care a refuzat, încă o dată, să se deplaseze la sediul poliţiei, pentru a depune plângere, menţionând că este plecată din oraş.

De asemenea, a mai precizat că va trimite o persoană care să-i aducă soţului său lucrurile rămase în apartament, lucru care nu s-a întâmplat”, a mai precizat sursa citată.

Poliţiştii au fost sesizaţi din nou în jurul orei 21.00 tot de către femeie, cu privire la faptul că soţul său a dat foc apartamentului.

Bărbatul nu a mai fost găsit în zona blocului respectiv, dar a fost prins în scurt timp în Techirghiol.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere.

“În cauză urmează a fi demarate verificări interne cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Techirgiol”, au mai anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că pompierii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament aflat la etajul patru al unui bloc din Techirghiol. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, un echipaj de prim-ajutor, o autoplatformă şi un echipaj de transport victime multiple. Cincisprezece persoane au ieşit din bloc până la sosirea pompierilor.

“Sosiţi la faţa locului, colegii au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără la nivelul balconului. Acesta a fost lichidat rapid, fără a se extinde şi la celelalte camere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a afirmat Ana Maria Stoica.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.