Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu într-un spital cu bolnavi de COVID-19, în India: 13 persoane au murit

www.thejapantimes.com
india

Treisprezece bolnavi de COVID-19 au murit vineri dimineaţă într-un incendiu produs într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai, transmite AFP, citând un responsabil al serviciului de pompieri.

India se confruntă cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, cu aproape 4 milioane de cazuri noi de la începutul lunii, cauzate mai ales de o 'dublă mutaţie' a virusului şi de evenimente de masă, precum sărbătoarea hindusă Khumb Mela, potrivit agerpres.ro.

Simultan, ţara trebuie să fac faţă unei penurii de oxigen, medicamente şi paturi disponibile în spitale.

Incendiul, care a fost stins între timp, s-a declanşat vineri, în jurul orei locale 03:00 (21:30 GMT joi), iar cauzele sale sunt în curs de investigare, a indicat sursa citată.

'Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale', a declarat responsabilul Morrison Khavari.

În urmă cu două zile, 22 de pacienţi cu COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.

La începutul lunii, alţi patru bolnavi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o clinică privată din Maharashtra, după ce în martie un foc declanşat într-un spital din Mumbai făcuse 11 victime.

Prim-ministrul indian Narendra Modi are programate vineri cel puţin trei reuniuni de criză consacrate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate.

Capitala New Delhi continuă să fie printre zonele cele mai afectate, raportând sute de mii de cazuri noi de infectare şi numeroase spitalizări în ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.