Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu izbucnit într-o fabrică de reciclare de lângă Barcelona - Fauna a fost puternic afectată

incendiu tren

Numeroşi peşti au murit din cauza poluării unui fluviu după incendiul izbucnit miercuri într-o fabrică de reciclare a deşeurilor industriale situată în apropiere de Barcelona, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP potrivit Agerpres.

Autorităţile regionale "au decretat urgenţă de acţiune la gurile fluviului Besos", care trece nu departe de acea uzină incendiată înainte de a se vărsa în Marea Mediterană, a precizat într-un comunicat Agenţia catalană a apei (ACA).

"O parte din apa folosită pentru stingerea incendiului a ajuns direct în fluviul Besos, afectând puternic fauna acestui curs de apă", a adăugat ACA.

O televiziune locală a difuzat imagini ce prezintă mai mulţi localnici scoţând din apele fluviului crapi şi ţipari morţi.

"Fenomenul nu s-a generalizat, dar am găsit numeroase exemplare moarte, dispersate între locul incendiului şi gura fluviului", a explicat un purtător de cuvânt al ACA.

Autorităţile spaniole se aflau încă joi în etapa de evaluare a impactului de mediu provocat de incendiu, care a izbucnit miercuri într-o uzină de reciclare a dizolvanţilor şi deşeurilor industriale din Montornes del Valles, situată la 15 kilometri sud-est de Barcelona.

Rezidenţii au fost obligaţi să rămână în locuinţele lor timp de mai multe ore.

Asociaţia Ecologişti în Acţiune a reamintit că a avertizat deja în legătură cu pericolele generate de acea uzină şi a denunţat efectele foarte grave asupra biodiversităţii fluviului, în contextul în care eforturi importante au fost angajate pentru restaurarea faunei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.