Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu la o tabără de refugiați din Bangladesh: Mai multe persoane și-au pierdut viața

The Canberra Times
incendiu tabără de refugiați Bangladesh

Cel puţin şapte persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite într-un incendiu uriaş ce a devastat una dintre taberele de refugiaţi rohingya din Cox's Bazar, în sudul Bangladeshului, a anunţat marţi un responsabil oficial al pompierilor, citat de DPA, potrivit AGERPRES.

Pompierii au stins flăcările în timpul nopţii şi au găsit corpurile carbonizate a trei bărbaţi, două femei şi doi copii printre resturi, a declarat prin telefon Mohammad Abdullah, şeful departamentului Pompieri şi Apărare Civilă.

El a spus că răniţii primesc tratament în diverse facilităţi de sănătate administrate de agenţiile de ajutor şi că guvernul evaluează pagubele.

Cauza incendiului nu a putut fi încă determinată, a spus Abdullah.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Incendiul a izbucnit luni după-amiază într-una dintre tabere şi s-a răspândit la patru alăturate, lăsând mii de musulmani rohingya fără adăpost, potrivit lui Mohammad Shamsud Douza, şeful adjunct al Comisiei guvernamentale de ajutorare şi repatriere pentru refugiaţi.

El a estimat că au fost distruse mai mult de 9.500 de colibe.

Peste 1 milion de musulmani rohingya trăiesc în 34 de tabere mizere construite pe mai mult de 3.000 de hectare de teren deluros în Cox's Bazar după ce au fugit de persecuţii din Myanmar cu majoritate budistă.

Aproape 750.000 dintre ei au trecut graniţa după ce Myanmar a lansat o represiune militară împotriva grupului etnic în 2017.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a declarat într-un comunicat că incendiul a afectat adăposturi, centre de sănătate, puncte de distribuţie şi alte facilităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.