Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu la un adăpost de animale din Vaslui

Mediafax
incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la un adăpost de animale din Podolenii de Sus, un pompier din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui intervenind până la sosirea colegilor solicitaţi prin numărul de urgenţă 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un foc lăsat nesupravegheat.

"Când echipajul a ajuns la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent, generalizat la o anexă a locuinţei cu rol de adăpost animale. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, au ars aproximativ două tone furaje, un adăpost de păsări şi 30 de metri pătraţi acoperiş. Pompierii au reuşit să limiteze focul în limitele găsite şi să salveze casa de locuit. La acest efort contracronometru al pompierilor a contribuit încă din prima clipă şi un salvator aflat în vecinătatea gospodăriei incendiate. Cu toate că abia ieşise din tura de serviciu, sergentul major Pricop Marian nu a stat pe gânduri şi a lăsat tot ce avea de făcut, pentru a veni în ajutorul vecinului căruia îi ardea gospodăria", a declarat Marius Stanciu, citat de Agerpres.

Subofiţerul are 22 de ani şi a absolvit Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti, fiind repartizat la Secţia de Pompieri Huşi în anul 2019.

Reprezentanţii ISU au atras atenţia cu privire la faptul că, odată cu începerea lucrărilor agricole, creşte şi riscul incendiilor de vegetaţie şi al arderilor necontrolate. De la începutul anului, pompierii militari vasluieni au intervenit la 23 de astfel de situaţii de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.