Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO S-a stabilit cauza incendiului din spitalul din Slatina, la care au intervenit peste 100 de pompieri: Focul a fost pus INTENȚIONAT

pompieri incendiu slatina

Cauza probabilă a incendiului produs miercuri la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost folosirea intenţionată a sursei pentru a genera incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Reprezentatul ISU a precizat că la intervenţia de la Secţia de Psihiatrie au participat peste 100 de pompieri din judeţele Olt, Dolj şi Teleorman, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, echipaje SMURD, autospeciale pentru victime multiple.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Directorul Spitalului Slatina, PRIMELE DETALII despre incendiu izbucnit în unitate

Totodată, au participat la intervenţie şi mai multe echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Olt.

Băsăşteanu a precizat că la sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la parterul clădirii, cu degajări mari de fum, toţi cei 36 de pacienţi din clădire fiind evacuaţi, conştienţi, în stare stabilă.

"Toţi cei 36 de pacienţi, conştienţi, au fost evacuaţi de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt şi din cadrul secţiei de psihiatrie, fiind evaluaţi medical la locul evenimentului. Opt pacienţi au fost transportaţi de echipaje de la Serviciul de Ambulanţă şi SMURD, la UPU Slatina, conştienţi, stabili hemodinamic şi respirator. Alţi opt pacienţi au fost transferaţi către fosta secţie de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgăneşti, iar 16 pacienţi au fost transferaţi către Spitalul de Psihiatrie Schitu. Patru pacienţi au fost externaţi şi preluaţi de aparţinători. Evacuarea pacienţilor s-a făcut cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple, echipajelor SMURD şi echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt", a precizat Băsăşteanu.

Citește și: VIDEO | Klaus Iohannis, reacţie la incendiul de la Spitalul din Slatina: 'Trebuie să facem spitale mai sigure'

Incendiu a izbucnit într-un izolator de parterul clădirii, unde se afla un pacient care intrase în sevraj.

"Am avut un incendiu la izolator, unde era un pacient care intrase în sevraj, a fost izolat în această încăpere şi se pare că de aici a pornit incendiul", a spus managerul unităţii medicale, Dan Stana.

Întrebat cum a fost posibil ca pacientul de la izolator să declanşeze un incendiu, Stana a răspuns că este posibil ca o persoană din afara spitalului să-i fi dat pacientului, pe geam, un dispozitiv de aprins focul.

Citește și: ULTIMA ORĂ Incendiu la Spitalul Județean Slatina

Incendiul a fost lichidat, fiind afectat parterul clădirii.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.