Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIU uriaș, a fost lansat mesaj prin Ro-Alert: Au fost mobilizate 20 de mașini de pompieri, la un centru de reciclare din Buzău

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi comerciale din municipiul Buzău care se ocupă de reciclarea diverselor materiale. Un nor imens de fum se poate observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert. ISU Buzău a emis o alertă privind pericolele generate de incendiu: „Incendiu deșeuri materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitați/ocoliți zonele expuse, închideți geamurile locuințelor, accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DGU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre situația produsă.”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a cuprins hala unei societăţi comerciale în care sunt depozitate cantităţi importante de materiale combustibile.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Incendiul este unul de proporţii şi se manifestă cu degajare mare de fum. Autorităţile au blocat accesul în zonă din cauza fumului înecăcios care riscă să se întindă în tot oraşul.

Locatarii de la două blocuri din apropiere au fost evacuaţi, la faţa locului deplasându-se şi prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

"Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Întrebat dacă există riscul ca incendiul să se extindă şi la alte proprietăţi, Prahoveau a declarat că totul depinde de bătaia vântului.

Citește și: E oficial! Când se va deschide metroul din Drumul Taberei

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

Pompierii evacuează acum mai multe butelii de oxiacetilenă, care riscă să explodeze. De altfel, în zonă se aud zgomote ca şi cum s-ar produce deflagraţii.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.

În prezent, acţionează 20 de autospeciale de stingere.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.