Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul care a afectat sute de hectare de vegetaţie şi păduri din Buzău a fost lichidat: Pompierii supraveghează zona

Agerpres.ro
pompieri incendiu

Incendiul care a izbucnit sâmbătă în judeţul Buzău şi a afectat sute de hectare de vegetaţie, dar şi zeci de hectare de păduri de pin, a fost lichidat, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Conform sursei citate, bilanţul final arată că au ars aproximativ 50 hectare de pădure de pin în localitatea Breaza, 6 hectare de litieră de pădure de pin în localitatea Pietroasele şi 300 hectare de vegetaţie uscată pe raza ambelor localităţi.

Forţe din cadrul ISU Buzău rămân în zonă pentru supraveghere, potrivit Agerpres.ro.

Duminică au fost efectuate pentru stingerea incendiului mai multe transporturi de apă, pe cale aeriană, cu ajutorul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni, din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Pompierii au acţionat în zonă şi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Instituţia Prefectului Buzău a anunţat că duminică a fost convocată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), iar prefectul Daniel Ţiclea le-a cerut poliţiştilor şi jandarmilor să ia măsuri pentru ca vinovaţii de extinderea incendiilor de vegetaţie uscată să fie identificaţi şi traşi la răspundere.

"Apreciez intervenţia pompierilor şi a jandarmilor, modul în care s-au mobilizat echipele de intervenţie, sprijinul primit de la ISU Vrancea, ISU Prahova şi de la Unitatea Specială de Intervenţie de la Ciolpani. A fost o misiune extremă din cauza suprafeţei foarte mari incendiate, a vremii şi a condiţiilor din teren. E momentul, mai mult ca oricând, ca vinovaţii să fie identificaţi şi să fie traşi la răspundere. Astăzi, în C.J.S.U. au fost votate, în unanimitate, toate hotărârile prin care încercăm să reducem fenomenul arderilor necontrolate. Pe de altă parte, ne pregătim să intensificăm acţiunile de lobby pentru promovarea de urgenţă a unor modificări şi completări legislative pentru a îmbunătăţi instrumentele legale cu care să luptăm împotriva celor care incendiază necontrolat terenurile", a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

În urma şedinţei CJSU, s-a decis ca, în termen de 24 de ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a opt UAT-uri pe care s-au înregistrat în ultima vreme numeroase incendii, cu suprafeţe mari care au fost mistuite de flăcări: Berca, Beceni, Scorţoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernăteşti şi Breaza.

De la începutul anului, în judeţul Buzău s-au înregistrat peste 360 de incendii de vegetaţie uscată, ceea ce plasează judeţul pe locul al patrulea la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.