Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de la depozitul de deşeuri din Sighişoara a fost lichidat

Inquam Photos/ Octav Ganea
incendiu Chitila groapa gunoi vegetatie

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a anunţat, marţi, că incendiul de la groapa de gunoi a fost lichidat şi că, pentru o perioadă, pe platformă nu se va mai depozita nimic, gunoiul urmând să ajungă la Depozitul Ecologic de la Sânpaul.

"Incendiul de la depozitul de deşeuri din Sighişoara a fost lichidat. Lucrăm la un proiect de hotărâre potrivit căruia deşeurile colectate de la populaţia Sighişoarei să fie transportate şi depozitate la Depozitul de la Sânpaul, fără ca aceste costuri să se regăsească în factura sighişorenilor, proiect ce va fi supus aprobării Consiliului Local Sighişoara. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în lichidarea incendiului. S-a lucrat în condiţii grele, cu factori de  risc. Le mulţumesc sighişorenilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă şi răbdarea cu care au trecut peste această perioadă", a declarat Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

În urmă cu o zi, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a anunţat că s-a decis suspendarea temporară a activităţii la groapa de gunoi de la Sighişoara, în urma incendiilor din ultima perioadă, pentru luarea unor măsuri de prevenite.

"În urma incendiului de săptămâna trecută, a fost dispusă suspendarea temporară a activităţii la groapa de gunoi de la Sighişoara. După stingerea completă a focarelor de către pompierii mureşeni, vor urma lucrările de amenajare a depozitului şi vor fi luate măsuri pentru a preveni izbucnirea unor incendii de mari proporţii în viitor.În şedinţa de lucru de astăzi (luni, n.r.), am cerut atât operatorului privat, cât şi Primăriei Sighişoara să trateze cu seriozitate această problemă deoarece sighişorenii sunt cei mai afectaţi. Este datoria noastră, a tuturor să avem grijă şi de mediul înconjurător", a declarat Mara Togănel.

Potrivit prefectului de Mureş, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu vor analiza lucrările făcute de operatorul privat, urmând să prezinte o situaţie exactă şi măsurile care se impun pentru funcţionarea pe viitor a acestui amplasament.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, în data de 6 august, că a fost transmis un mesaj RO-ALERT în zona municipiului Sighişoara şi în împrejurimi, în urma degajărilor mari de fum ca urmare a unui incendiu izbucnit la gropa de gunoi din apropiere, care s-a manifestat pe circa 400 de metri pătraţi.

În luna iulie, la groapa de gunoi din Sighişoara au fost anunţate mai multe incendii, însă de amploare mai mică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.