Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăştie NU a fost încă stins. Raed Arafat, declarații de ultimă oră

www.stiripesurse.ro
incendiu pompieri

Incendiul care a cuprins o fabrică de vopseluri din Orăştie, unde aproape 400 de oameni au fost evacuaţi din cauza fumului puternic, nu a fost stins nici după mai bine de 12 ore de la izbucnire, însă a fost mult diminuat în intensitate, după ce zeci de pompieri au intervenit cu 15 autospeciale pe tot parcursul nopţii, potrivit news.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri dimineaţă, că la acest moment s-a începurt stingerea ultimelor focare, după ce pe toată durata nopţii pompierii au intervenit cu 15 maşini.

"Sperăm lichidarea incendiului în câteva ore. Rămâne pe parcurs lichidarea efectelor. Prefectul este acolo şi ţine legătura cu reprezentanţii de la Mediu pentru lichidarea consecinţelor situaţiei", a mai spus Arafat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că la acest moment suprafaţa pe care incendiul arde în continuare este de aproximativ 250 de metri pătraţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri dimineaţă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, efectivele sporite de pompieri din judeţul Hunedoara şi echipajele sosite în sprijin din judeţele Alba, Gorj şi Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, au intervinut pe timpul nopţii cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

”Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu şi la stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială”, menţionează ISU.

Totodată, pe timpul nopţii efective de jandarmi s-au aflat în zona locuinţelor din care a fost evacuată populaţia, precum şi în zona Sălii de sport din Orăştie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate.

”Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou, din apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor au preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la Sala de sport din municipiul Orăştie”, mai arată sursa citată.

Agenţia pentru Protecţia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calităţii aerului. Operaţiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână şi după lichidarea incendiului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orăştie şi a cuprins o hală cu patru niveluri în care se prelucrează vopseluri şi unde erau depozitate uleiuri minerale şi alte produse chimice, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.