Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de la Ferma Dacilor: Cifră de afaceri impresionantă în 2022 / Resortul cuprindea '21 de odăi', patru căsuțe suspendate și 4 colibe dacice

Facebook
Ferma Dacilor

Complexul Ferma Dacilor, din Tohani, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construit începând cu acum zece ani, fiind dezvoltat constant ulterior, pentru a cuprinde astăzi “21 de odăi, patru căsuţe suspendate şi patru colibe dacice, şase cabane în pădure şi zece locuri de campare şi parcare”.

Complexul Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, judeţul Prahova, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construit începând cu acum zece ani, fiind dezvoltat constant ulterior, pentru a cuprinde astăzi “21 de odăi, patru căsuţe suspendate şi patru colibe dacice, şase cabane în pădure şi zece locuri de campare şi parcare pentru maşini şi autorulote”, potrivit site-ului propriu, notează Ziarul Financiar.

Aflat la mai puţin de două ore de Bucureşti, resortul era o destinaţie populară în rândul celor care voiau să plece din Bucureşti şi să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei. În proximitatea unităţii de cazare se află multiple crame din zona Dealu Mare.

Complexul, poziţionat pe un teren de circa 40 de hectare, a fost dezvoltat de antreprenorul Cornel Dinicu, care mai recent a intrat şi în alte businessuri, cum ar fi producţia de brânzeturi sau de produse din carne, potrivit celor mai recente date ZF.

De altfel, iniţial, Ferma Dacilor trebuia să fie o fermă, unde se cresc animale şi se realizează produse alimentare tardiţionale. Însă, din cauza lipsei de personal calificat în acest domeniu, mai multe animale au murit, iar fondatorul a ales să mute „macazul“ businessului spre turism, potrivit unor declaraţii anterioare ale lui Cornel Dinicu.

Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani. La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production, care are CAEN-ul “5520 - Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”. Această companie are afaceri de 5,5 mil. lei anul trecut, în urcare cu 31% faţă de 2021.

Profitul net a fost de aproape 2 mil. lei, ceea ce înseamnă o marjă de 36%, cu 11 salariaţi.

Fondată acum şapte ani, firma figurează deţinură 100% de Adrian Vitomir Ristin. El este unic acţionar şi al Burebista Carmangerie din Mizil, Prahova, cu afaceri de 38.000 de lei anul trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.