Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de pe insula Gran Canaria a fost izolat

ITV
incendiu de vegetatie

Incendiul care a devastat săptămâna trecută interiorul insulei spaniole Gran Canaria şi a ameninţat rezervaţiile sale naturale a fost izolat, au anunţat serviciile de urgenţă în noaptea de duminică spre luni, citate de AFP potrivit Agerpres.

"Guvernul din Insulele Canare a declarat incendiul din Valleseco izolat (...) Efectivele terestre vor continua să acţioneze până la stingerea sa", au declarat pe Twitter reprezentanţii serviciilor de urgenţă.

Incendiul, declanşat pe 17 august, a ameninţat mai multe parcuri naturale de pe această insulă turistică situată în Oceanul Atlantic, în largul coastei marocane, şi a dus la evacuarea unui număr de circa 10.000 de locuitori.

Între timp, aceştia s-au putut întoarce acasă, însă activităţile turistice rămân în continuare interzise, au precizat autorităţile locale.

Din cauza climatului său cald şi uscat, Spania, a doua destinaţie turistică la nivel mondial, este afectată în fiecare vară de incendii forestiere care riscă, potrivit specialiştilor, să devină mai frecvente şi mai violente odată cu încălzirea climei de pe Terra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.