Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul devastator din Extremadura, Spania, a fost stabilizat

incendiu

Date obţinute cu ajutorul satelitului european Copernicus arată că o suprafaţă de aproape 12.000 de hectare a ars, mai mult decât estimările autorităţilor regionale evaluând zona dezastrului la 8.500 de hectare, scrie Agerpres.

În cursul dimineţii, coordonatorul protecţiei civile Nieves Villar s-a arătat încurajatoare în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând că a fost puţin vânt în sector şi foarte mulţi oameni şi mijloace folosite pentru a circumscrie incendiul.

Pompierii din Portugalia s-au alăturat colegilor lor spanioli, a explicat coordonatorul, subliniind că au fost "peste 600 de participanţi".

În condiţiile în care vara încă nu a început, Spania, confruntată cu o secetă istorică după trei ani de precipitaţii sub valorile medii, a înregistrat deja mai multe incendii de vegetaţie în ultimele săptămâni.

În 2022, un an negru prin prisma incendiilor de vegetaţie din Europa, Spania a fost ţara europeană cel mai grav afectată, cu aproape 500 de incendii care au devastat peste 300.000 de hectare, potrivit Sistemului european de informare asupra incendiilor de pădure (Effis).

Ţară europeană în prima linie în faţa schimbărilor climatice, Spania se confruntă de câţiva ani cu o creştere a valurilor de căldură, cu precipitaţii din ce în ce mai rare şi neregulate.

Primul trimestru al acestui an a fost cel mai "secetos" de când au început înregistrările în 1961, potrivit Agenţiei naţionale de meteorologie.

Pe lângă lipsa accentuată a precipitaţiilor, s-a adăugat la sfârşitul lui aprilie un val foarte timpuriu de temperaturi extreme, care a atins un record absolut pentru luna aprilie în Spania continentală de 38,8 grade Celsius, un nivel mai caracteristic lunilor de vară precum iulie sau august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.