Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul izbucnit la o navă militară din Constanţa a fost stins: Militarii au evacuat armamentul şi muniţia de la bord

alerta

Pompierii au reuşit să stingă incendiul izbucnit la dragorul maritim 24 aflat în dana militară a Portului Constanţa, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum, militarii evacuând muniţia şi armamentul aflate la bordul navei, urmând să fie stabilită cauza incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor produse.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, luni seara a izbucnit un incendiu la dragorul maritim 24, aflat în dana militară a Portului Constanţa, focul manifestându-se în compartimentul maşini al navei. Pentru stingerea incendiului au acţionat atât militari aflaţi la bord, cât şi cei care erau de serviciu pe navele aflate în apropiere, dar şi patru autospeciale de la Detaşamentul Port din cadrul ISU Dobrogea şi un echipaj SMURD.

Echipele de intervenţie au reuşit în scurt timp localizarea incendiului, acţionând apoi pentru stingerea acestuia, operaţiunea durând mai bine de o oră. În urma acestui eveniment nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum. După stingerea focului, militarii au intervenit pentru scoaterea muniţiei şi armamentului de la bordul navei. Specialiştii urmează să stabilească acum care a fost cauza izbucnirii incendiului, dar să facă şi o evaluare a pagubelor.

Conform datelor de pe siteul Forţelor Navale, echipajul dragorului maritim este format din 79 de persoane, dintre care 7 ofiţeri, reprezentanţii instituţiei spunând că atunci când nava nu este în misiuni sau nu participă la exerciţii echipajul este unul redus, fără a spune însă câţi militari erau la bordul dragorului în momentul producerii incendiului. Dragorul maritim 24 are o lungime de 60,8 metri, o lăţime de 9,54 metri şi un pescaj de 2,7 metri, intrând în serviciul Forţelor Navale pe data de 1 iulie 1986.

Acesta este al doilea incident de acest gen care are loc în Portul Constanţa în mai puţin de o săptămână, după ce în urmă cu patru zile a luat foc remorcherul Hercules, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, incendiul manifestându-se în camera motoarelor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.