Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul violent din insula Gran Canaria dă semne de remisie

twitter
gran canaria

Incendiul grav de vegetaţie care afectează insula spaniolă Gran Canaria (Atlantic) a început să intre în remisie marţi dimineaţa, deşi încă nu este controlat, potrivit preşedintelui guvernului regional, Angel Víctor Torres, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Incendiul care a afectat până acum 10.000 de hectare şi a determinat evacuarea a 9.000 de persoane nu a pătruns în cursul nopţii în Rezervaţia Naturală Inagua, o enclavă ecologică valoroasă care a fost mistuită de flăcări în marele incendiu din 2007. 

Luni seară au fost evacuaţi rezidenţii din două cartiere ale unei mici localităţi, dintr-o zonă din centrul insulei, din cauza perdelei dense de fum venită din zona incendiului.

Citește și: WhatsApp ar putea lansa un serviciu de plăţi cu telefonul mobil în Indonezia

Marţi, la operaţiunile de combatere a flăcărilor s-a alăturat şi un batalion al armatei şi este prevăzută venirea altor mijloace terestre care vor sprijini de la sol cele 21 de aeronave. Este vorba de o amplă desfăşurare de forţe pentru combaterea acestui incendiu izbucnit sâmbătă şi considerat cel mai mare din Spania de anul acesta. 

Timp de trei zile, focul s-a extins din zona de nord a insulei spre est şi vest, fără posibilitatea de a fi controlate ambele fronturi, din cauza înălţimii flăcărilor (care au afectat Parcul Natural Tamadaba) şi condiţiilor meteorologice (val de căldură), astfel încât incendiul nu a putut fi izolat. 

Specialiştii speră însă ca focul să poate fi acum controlat datorită combinării operaţiunilor terestre cu cele aeriene. 

Dezastrul nu a făcut deocamdată victime, însă a obligat autorităţile să evacueze în total 9.000 de persoane, inclusiv din zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit montan, celebru pentru priveliştile sale spectaculoase, aflat în centrul insulei. 

Focul a izbucnit la câteva zile după ce pompierii au reuşit să stingă un alt incendiu izbucnit în aceeaşi zonă a arhipelagului Canarelor, care a determinat evacuarea a câteva sute de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.