Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep negocierile de aderare a două noi state la Uniunea Europeană

romania uniunea europeana ue

Uniunea Europeană este pregătită să înceapă negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, potrivit unui proiect de decizie unanim al celor 27 de ţări membre ale blocului comunitar, consultat luni de Reuters, care notează că este de aşteptat ca respectivul proiect să fie finalizat săptămâna aceasta, scrie Agerpres.

Cele două ţări din Balcanii Occidentali şi-au văzut speranţele spulberate de mai multe ori, întrucât Franţa şi Olanda au manifestat scepticism în ceea ce priveşte evoluţia lor în materie de democraţie şi de combatere a corupţiei, temându-se să accepte noi membri într-o perioadă în care coeziunea blocului comunitar era deja afectată de Brexit.

Dar Parisul şi Haga şi-au atenuat obiecţiile în ultimele săptămâni, iar procesul s-a accelerat în pofida faptului că Europa a devenit după China focarul principal al pandemiei de coronavirus pe plan mondial luna aceasta, notează sursa citată.

Grecia nu se alăturase înainte de weekend acestei decizii, care necesită unanimitatea tuturor membrilor UE, dar surse diplomatice au declarat că Atena şi-a dat acordul după ce ultimul proiect include formulări mai ferme cu privire protecţia minorităţilor naţionale în Albania.

Dacă nicio ţară nu se va opune, decizia va fi aprobată oficial la jumătatea săptămânii, au adăugat sursele citate de Reuters.

Vezi si: Klaus Iohannis: Urmează săptămâni critice / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.