Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discurs dur al lui Ciolacu în ședința de Guvern la adresa Ministerului Educației și CNAS (video)

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că membrii Executivului vor începe din acest weekend să lucreze la proiectul de buget pentru 2024 cu care Guvernul se va prezenta în Parlament, bugetul pe anul viitor fiind axat pe investiții. El le-a cerut miniștrilor Educației și Sănătății să rezolve problemele din sistem, pentru că beneficiază de alocări importante de fonduri.

„Vă anunț că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investițiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educație, ca să fie clar pentru toată lumea! Însă, mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ! Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă ca rezultat performanța! Nu ne putem aștepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Așadar, trebuie introduse criterii de perfomanță în funcție de care salariile vor crește!”, a declarat premierul.

„Aceleași cerințe le am și de la Sănătate, unde astăzi alocăm încă aproape 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor. Aștept de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să vină cu un sistem clar și eficient de raportare a costurilor, cu criterii clare pentru sumele alocate pe fiecare program de sănătate. Nu poți avea un buget de 12 miliarde de euro pe an și să nu știi în timp real pe ce se duc banii!”, a mai afirmat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.