Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep problemele serioase pentru Italia: pierde 25% din gazele trimise de Libia, după reducerea cantităților primite din Rusia

supermoney.eu
Eni

Guvernul de la Tripoli, condus de Abdul Hamid Dbeibeh, va reduce exporturile de gaze către Italia, deoarece „are nevoie de gaz pentru consumul local”, potrivit Libya Herald.

Libia va trimite companiei italiene ENI cu 25% mai puține gaze. Decizia vine după ce și Gazprom și-a redus cu o treime cantitatea de gaze exportată în Italia. "Gazprom ne-a comunicat că începând de luni va furniza 21 de milioane de metri cubi de gaz, comparativ cu media de 32 de milioane de metri cubi", a comunicat compania ENI, citată de agenţia ANSA.

Guvernul italian a muncit din greu pentru a pune capăt dependenței națiunii de gazul rusesc de la invazia Ucrainei de către Moscova, ajungând și pregătind o serie de acorduri pentru a spori aprovizionarea din alte părți.

Cota Algeriei a crescut la peste 30%. Guvernul italian a încercat să găsească noi piețe din care să importe gaze, precum lgeria, Angola, Congo, Libia, Egipt, Israel și Mozambic, a declarat recent premierul Mario Draghi.

Eni sa alăturat recent celui mai mare proiect de gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.