Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep procedurile de expropriere pentru realizarea centurii municipiului Sfântu Gheorghe

Foto news.ro
arheologi autostrada centura timisoara
Potrivit Primăriei Sfântu Gheorghe, Comisia de verificare a dreptului de proprietate asupra imobilelor proprietate privată expropriate pentru centura ocolitoare a municipiului îşi va începe activitatea pe 20 iunie 2022 la sediile Consiliilor Locale Arcuş, Ghidfalău, Sfântu Gheorghe şi Chichiş, dar primele tabele cu aceste imobile vor fi afişate pe 6 iunie, iar termenul de solicitare a despăgubirilor este de 10 zile de la această dată.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR S.A.) aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că începând cu data de 6 iunie 2022 vor fi afişate primele tabele cu imobilele proprietate privată expropriate în condiţiile legii. Începând cu această dată, titularii de drepturi reale sunt rugaţi să depună în termen de 10 zile, la sediile Consiliilor Locale menţionate mai sus, cereri pentru plata despăgubirilor însoţite de actele doveditoare referitoare la existenţa unui drept asupra bunului imobil expropriat. Dovada dreptului de proprietate se face prin orice mijloace de probă admise de lege", se arată într-un comunicat de presă, postat pe site-ul Primăriei.

Cererile pentru plata despăgubirilor se vor depune la secretariatul comisiei asigurat de către secretarul general al unităţilor administrativ-teritoriale.

Imobilele proprietate privată, care nu sunt cuprinse în primele tabele afişate la sediile Consiliilor Locale, vor fi listate ulterior recepţionării şi avizării de către OCPI a documentaţiilor cadastrale, urmând ca şi pentru acestea să se depună cereri pentru plata despăgubirilor în termen de 10 zile de la afişare.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe va avea o lungime de aproape 11,56 kilometri şi va fi realizată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Lucrările de amenajare a terenului au început deja, iar construirea şoselei va dura aproximativ doi ani.

Aceasta se va desprinde din DN12, care vine dinspre Braşov, înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord, spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au precizat că proiectul pentru construirea variantei de ocolite a municipiului Sfântu Gheorghe a fost predat la începutul acestui an către asocierea de firme care se va ocupa inclusiv de construcţie.

"Noua şosea va avea o lungime de 11,56 km şi va costa peste 280 de milioane de lei cu TVA. Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecţii giratorii, astfel: intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 0+000, intersecţie giratorie cu Drumul judeţean DJ103B la km 3+268, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN13E la km 8+032, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 11+556", au precizat reprezentanţii DRDP, într-un comunicat de presă.

De asemenea, vor fi realizate trei pasaje, unul peste Calea Ferată 316 (Braşov - Ciceu - Deda - Războieni) şi altul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe - Breţcu) care vor avea o lumgime de 355 metri fiecare, precum şi un pasaj peste Calea Ferată 316 (Braşov - Ciceu - Deda - Războieni) şi peste Râul Olt care va avea lungimea totală de 526 metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.