Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe ancheta: OMS va decide care este originea virusului SARS-CoV-2

CNBC
china coronavirus

Misiunea în China a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a încheiat activitatea pregătitoare în vederea unei anchete cu privire la originile pandemiei covid-19, a anunţat luni agenţia ONU, relatează AFP.

”Echipa avansată ONU care s-a dus în China şi-a încheiat misiunea care constă în punerea bazelor unor eforturi comune în vederea identificării originii viruslui” SARS-CoV-2, a anunţat într-o conferinţă de presă online directprul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie news.ro.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

”Studii epidemiologice urmează să înceapă la Wuhan în vederea identificării sursei potenţiale a infecţiei primelor cazuri”, a precizat el.

Marea majoritate a cercetătorilor este de acord că noul coronavirus SARS-CoV-2 - aflat la originea pandemiei covid-19 - a apărut la un liliac, însă oameni de ştiinţă cred că acesta a trecut la altă specie, înainte să fie transmis la om.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

Comunitatea ştiinţifică şi OMS speră să descopere această piesă lipsă a puzzle-ului, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, în vederea unei ţintiri mai bune a practicilor cu risc şi evitarea unei noi pandemii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.