Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România - 7 - 15 octombrie. Event central la Palatul Parlamentului

KIWI Media
televizoare inteligente game jocuri tv

Bucharest Gaming Week are loc în perioada 7 -15 octombrie 2023, în format hibrid, cu evenimente în diferite locații, dar și transmisiuni online. Evenimentul central va fi găzduit de Palatul Parlamentului, pe 14 și 15 octombrie, și îi pune în lumina reflectoarelor pe cei mai cunoscuți creatori de conținut de gaming din România, dar și cele mai noi jocuri video lansate în acest an.

În cele trei săli ale Palatului Parlamentului, Unirii, Take Ionescu și I.I.C Brătianu, gamerii se vor întâlni cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, vor putea experimenta cele mai noi jocuri internaționale și vor concura în cadrul multor competiții cu sute de premii.

Printre creatorii de conținut anunțați la Bucharest Gaming Week se numără IHATEPINK, Theo Zeciu, Bercea, Lectură, Gannicus, Salbaticu’ Sebi, Ovvy, iSilent, Mădălin, Tudor Buțan, Andu, meitii, Luca Luk, Werty, Antonia, Bobospider, karinul, Adrii, IceManLucky și mulți alții. Aceștia vor organiza turnee demonstrative în jocurile preferate alături de membrii comunităților lor și vor participa la sesiuni de meet & greet în cadrul cărora vor povesti alături de fanii lor.

Jocurile proaspăt lansate anul acesta pe care gamerii le vor putea juca la eveniment se numără Counter-Strike 2, Mortal Kombat 1, Baldur’s Gate III, Assassin’s Creed Mirage și multe altele. Nu vor lipsi nici cele mai urmărite jocuri ale momentului precum Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

 

“Sute de mii de oameni vor urmări Bucharest Gaming Week online iar alte mii de oameni vor veni fizic la Palatul Parlamentului să vadă noile lansări de jocuri, să-și întâlnească idolii, dar să și afle ce muncă creativă este în spatele jocurilor și cum pot accede în această industrie și ce studii trebuie să urmeze. Anul acesta, România găzduiește două mari evenimente de gaming, Bucharest Gaming Week având loc după Campionatul Mondial de Esports de la Iași. Asta arată că gaming-ul este din ce în ce mai prezent în România, captând atenția nu doar a unui public numeros, dar și a autorităților”, a precizat Tudor Dăescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

O săptămână plină de gaming

Bucharest Gaming Week începe cu o serie de streamuri transmise în direct în perioada 7-8 octombrie, unde unii dintre cei mai populari influenceri își vor provoca comunitățile cu misiuni în cele mai populare jocuri ale momentului. Gamerii din toată țara sunt invitați să-i urmărească online, printre mulți alții, pe Bercea, Lectură, Gannicus, Sălbaticu’ Sebi, Ovvy, Luca Luk, Antonia, karinul sau Adrii jucând Counter-Strike 2, EA Sports FC 24, Minecraft și multe alte jocuri.

În perioada 7-13 octombrie 2023, Bucharest Gaming Week oferă o multitudine de evenimente conexe care scot în față puterea creatoare și oportunitățile pe care le oferă industria de gaming, de la workshop-uri de game development pentru liceeni la conferințe pe tema cybersecurity

Astfel, elevii liceelor Tudor Vianu și Mihai Viteazul din București vor participa la prezentări și workshop-uri organizate la studiourile Amber și Gameloft din București, în cadrul cărora tinerii vor descoperi ce abilități sunt necesare pentru a construi o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video.

Pe 13 octombrie, în cadrul Bucharest Cybersecurity Conference, va avea loc o masă rotundă organizată în parteneriat cu Sigurantaonline.ro, DNSC și Poliția Română care atrage atenția asupra pericolelor la care sunt expuși jucătorii în spațiul online.

Bucharest Gaming Week s-a alăturat After x Image, primul festival de cultură vizuală din România, pentru a le oferi vizitatorilor oportunitatea de a încerca unele dintre cele mai populare jocuri video dezvoltate în România. Printre acestea se numără Door Kickers: Task Force North, dezvoltat de Killhouse Games, un inovator joc de strategie în timp real care te pune în fruntea unei echipe SWAT pentru a-i comanda în timpul unei intervenții tactice. Un alt joc popular este Interrogation, inspirat din filmele noir cu detectivi, care este construit în jurul unor subiecte deosebit de actuale precum radicalizarea și natura autorității, prezentând numeroase dileme morale și etice. After x Image MAIN STAGE va avea loc la Mindspace Business District pe 7 și 8 octombrie.

Nu în ultimul rând, punctele de întâlnire a comunității pasionate de jocuri, precum GeekHub București, 1UP Gamers Pub și Nexus Gaming pregătesc o serie de activități și concursuri în cadrul cărora por fi câștigate invitații la evenimentul central de la Palatul Parlamentului. Printre acestea se numără turnee de boardgames, watch party-uri, sesiuni de D&D, dar și concursuri de tip trivia.

Palatul Parlamentului, epicentrul Bucharest Gaming Week 2023

Pasionații de jocuri video, cosplay, esports și nu numai sunt așteptați la Palatul Parlamentului, pe 14 și 15 octombrie, pentru două zile pline de premii, aventură și distracție neîntreruptă.

Explozia de energie și distracție sunt garantate de surprizele pregătite pentru cei mici și mari deopotrivă. Cei care se încumetă să intre în arenă se vor confrunta cu cei mai populari influenceri în turnee de excepție și concursuri incitante cu premii fabuloase.

Viitorul gaming-ului se dezvăluie în cadrul Arenei Virtual Reality, unde vizitatorii vor face parte din simulări uimitoare și vor trăi momente de neuitat în meciurile deadmatch sau pe echipe din jocurile Quantum Arena și Cops vs. Robbers. Spiritul competitiv va fi dus la cote maxime în Esports Zone, un spațiu epic cu peste 40 de calculatoare unde se vor da lupte intense în jocuri precum Fortnite, PUBG și Call of Duty: Warzone. Cei care preferă gaming-ul pe mobile, își vor putea demonstra abilitățile în cadrul Mobile Arena, participând la competiții organizate folosind cele populare jocuri ale momentului - Stumble Guys, Free Fire, Minecraft și Clash Royale. Pasionații de retro games vor putea juca Street Fighter si alte jocuri iconice lansate în anii ‘80 și ‘90 pe două cabinete arcade.

Arena de sim racing revine în cadrul evenimentului, după emoția generată la debutul de anul trecut. Programul de la Sim Racing Arena include turnee pentru amatori în Assetto Corsa și Assetto Corsa Competizione, perioade free to play, dar și evoluția sim racerilor de referință din țară în cadrul finalei Digital Romanian Endurance Series. Campionatul virtual a început în luna martie, oglindind în Assetto Corsa acțiunea de pe circuitele reale. Marea finală de la BGW se va desfășura, într-o premieră absolută, pe varianta digitală a circuitului Transilvania Motor Ring, transpus pe simulator de developerii Racing League Romania pe baza unei scanări laser de înaltă definiție. Marele premiu rezervat campionilor constă în experiențe de pilotaj pe circuit, chiar cu mașinile folosite de-a lungul anului în Digital RES: BMW 325i Cup și Dacia Logan Cup.

Evenimentul central Bucharest Gaming Week are loc sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie, de la ora 10:00. Intrarea în Palatul Parlamentului se face din Piața Constituției.

Minorii sub 14 ani vor putea intra doar însoțiți de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de acces liber pe baza certificatului medical. Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziționate pe pagina iabilet.ro și direct de la fața locului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.