Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe CIRCUL: USR reclamă la CNCD derapajele misogine ale senatorului AUR Sorin Lavric

Q Magazine
Sorin Lavric

Deputata USR Cristina Iurişniţi a anunţat că va sesiza Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) în legătură cu „perlele misogine” ale preşedintelui Senatului partidului Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Sorin Lavric. Deja Uniunea Scriitorilor a precizat că se dezice de afirmaţiile lui Sorin Lavric care spune că romii sunt o „plagă socială” şi „bărbaţii nu caută în femei deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, şi anunţă că acesta „în mod firesc” nu va mai face parte din organizaţie.

Citește și: OMS s-a DEZLĂNȚUIT: VĂDUVIȚI de pasageri, transportatorii aerieni PROFITĂ de pandemie și cer prețuri EXORBITANTE la transportul echipamentelor medicale

„Totul porneşte de la Educaţie! De laFără penali în funcţii publice la fără misogini, rasişti şi xenofobi în funcţii publice! Un nou val de ură, de discriminare şi instigare la comportamente abuzive prin discurs care aduce atingere asupra demnităţii umane va intra în Parlamentul României. Trebuie sa reacţionăm ferm şi perseverent! Egalitatea de şanse şi de gen este un drept fundamental constituţional dar şi un angajament internaţional la care România este parte pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului! În calitate de parlamentar si preşedinta a Comisiei pentru egalitatea de şanse din Camera Deputatilor, voi face o sesizare la CNCD pentru a transmite un mesaj clar că acest tip de mesaj nu poate fi tolerat!”, a scris Cristina Iurişniţi pe Facebook.

Ea a prezentat şi câte dintre „perlele misogine” ale lui Sorin Lavric.

„«Sunt trei împrejurări când priveliştea unei femei culminează în dezgust: când îşi face toaleta intimă, când îşi probează hainele în oglindă şi când stă pe masa ginecologică», viitor membru in Senatul României.

«Nici un bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea in athanorul labios»

«Cum n-am de gând sa menajez vanităţile, e firesc să afirm ca chinul gândirii abstracte e prerogativă cuvenită intelectului masculin».

«Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu in care bărbatul vede o stupiditate crasă»”, mai arată Iurişniţi.

Deputat USR mai spune că şi Sorin Lavric trebuie să afle, după Doina Pană Darius Vâlcov, Olguţa Vasilescu şi Liviu Pop că există încă legi pe care toată lumea trebuie să le respecte.

„Voi trimite o sesizare la CNCD! După Doina Pană, Vâcov, Olguţa şi Liviu Pop acest cetăţean va trebui să afle că există legi care trebuie respectate de către noi toţi. Deja Uniunea Scriitorilor din România l-a exclus din rândurile ei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.