Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe mare operaţiune de testare pentru COVID-19 a bucureştenilor - Gabriela Firea anunţă câte persoane s-au înscris în program

firea testare

Gabriela Firea a anunţat că luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci cele de tip anticorpi, şi se vor realiza pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, în primă fază. Până luni dimineaţă, s-au înscris 8500 de bucureşti pentru a fi testaţi. Mai sunt 6000 de locuri disponibile.

"8500 de bucuresteni s-au inscris pentru a se testa gratuit, sa afle daca sunt contaminati cu noul coronavirus. Dupa inscriere, veti fi contactati si programati pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat si private partenere ale programului “Testam pentru Bucuresti”.

Testele sunt PCR - cele mai performante la nivel mondial. Constau in analizarea unei probe din exudatul nazal si faringian.

Mai jos, platforma unde va puteti inscrie in continuare. Mai sunt 6 000 de locuri.

http://testampentrubucuresti.assmb.ro/", scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Testele se vor realiza la Arena Naţională. Firea a precizat ieri că mulţi bucureşteni ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiţi să meargă la spital, în urma rezultatului.

Primarul consideră că Ministerul Sănătăţii s-ar putea consulta cu specialiştii, iar persoanele cu simptome uşoare să rămâmă, acasă, în familii, dar într-o cameră separată: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.