Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe o săptămână politică NEBUNĂ. NU intră în calcule SUSPENDAREA președintelui/ DETALII

glob sah

Urmează o săptămână decisivă pentru ceea ce va însemna viața politică de acum cel puțin 4 ani înainte. Noul Parlament își va alege conducerea, iar președintele urmează să desemneze o persoană din partea Majorității PSD+ALDE să formeze noul guvern. Este Liviu Dragnea, președintele partidului câștigător persoana care urmează să fie desemnată? Va fi președintele României suspendat dacă va ignora propunerea venită din partea câștigătorilor alegerilor din 11 decembrie 2016?

Vezi și: Ce urmează pentru PNL: Pașii LETALI ai lui Klaus Iohannis

De la aceste două întrebări pornesc toate calculele privind raporturile de putere în România viitorilor ani.

Un lucru este clar - Majoritatea este formată din PSD+ALDE în ciuda faptului că liderii PNL și președintele Klaus Iohannis au încercat constituirea unei majorități de conjunctură doar ca să combată PSD-ul.

La fel de clar este și faptul că deja noua structură a Guvernului și Programul de guvernare comun al PSD și ALDE a fost deja stabilit după consultări intense în week-end.

Vezi și: EXCLUSIV Ce oferte de locuri de muncă are Dacian Cioloș după ce rămâne șomer/ surse

Marți - 21.12.2016 președintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament. Foarte posibil ca procedurile de validare a mandatelor noilor senatori și deputați să dureze până joi când aceștie vor depune jurământul de credință și vor fi alese conducerilor celor două camere (președinții, birourile permanente și conducerile comisiilor de specialitate).

Miercuri și Joi partidele parlamentare sunt așteptate la consultări la Palatul Cotroceni în vederea desemnării prim-ministrului. În ultimele zile s-au făcut tot felul de scenarii și de guverne... toate demontate pe rând de președintele PSD Liviu Dragnea: ”NU va fi nici unul din cei care sunt vehiculați la televizor sau pe diverse listuțe”.

Va fi Liviu Dragnea propunerea PSD? Singurul care știe răspunsul este chiar Liviu Dragnea. La felul în care se raportează întregul partid la el, la modul în care a lucrat de mai bine de 6 luni la Programul electoral al PSD și Bugetul pe 2017, la felul în care le-a prezentat în campania electorală, la felul în care și-a condus partidul spre victorie și mai ales la modul în care a prezentat după alegeri Programul de guvernare al Guvernului care se va forma în jurul PSD este clar că singura persoană este Liviu Dragnea. Este singurul care poate garanta că acest Program va fi pus în practică!... Ori ce altă variantă este posibilă, dar nu ar mai da greutate și însemnătate a tot ceea ce s-a prezentat în campania electorală și după.

Propunerea PSD va fi făcută o singură dată și nu o vom retrage” + ”Noi nu căutăm confruntarea, dar nici nu vom părăsi câmpul de luptă”, sunt declarațiile care arată că PSD și președintelui lui sunt pregătiți de o bătălie de lungă durată.

Bine de știut și faptul că președintele PSD a lămurit și legea despre care se spune că i-ar interzice să acceadă în funcția de prim-ministru: ”Dacă acea lege va fi în vigoare la momentul propunerii noastre cu siguranță nu voi putea fi eu propunerea”, a spus liderul PSD la conferința de presă de vineri de la Alexandria.

Vezi și: Mesaj din partea Germaniei pentru Dragnea: 'Ați primit un mandat PUTERNIC' - DOCUMENT

------

Se va ajunge la suspendarea președintelui Klaus Iohannis sau la alegeri anticipate? Cu siguranță NU! PSD+ALDE vor face o singură propunere și nu vor renunța la ea chiar dacă președintele va spune că se opune și ca cere un alt nume.

De aici începe blocajul total. Nimeni din PSD sau din ALDE nu va accepta să fie nominalizat în afara propunerii inițiale. Și dacă cineva s-ar găsi totuși să primească din mâna președintelui Klaus Iohannis mandatul... acel cineva va eșua lamentabil. Nu poate fi vorba nici de cineva de la Opoziție pentru simplul motiv că nu va putea ajunge în Parlament. PSD și ALDE și posibil UDMR (doar cu sprijin din Parlament) vor  bloca activitatea Parlamentului pe care îl controlează și nu se va ajunge ca vreun executiv altul decât cel dorit de ei să ajungă să fie audiat și votat în Parlament.

Cum nu va ajunge în Parlament nici un guvern altul decât cel dorit... NU se va ajunge nici la vreo respingere a unui guvern și deci nu se va putea bifa condițiile constituționale pentru a se ajunge la dizolvarea Parlamentului și de a se ajunge la anticipate. Cât despre suspendare NU se pune problema pentru că în tot timpul campaniei electorale și după liderii PSD nu au ratat nici un moment în care să nu spună că nu își doresc suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Așadar... miercuri și joi președintele se va consulta cu partidele și cel mai probabil tot joi va anunța și persoana desemnată și dacă nu-l va desemna propus de PSD+ALDE vom intra în blocaj. Nimeni nu știe cât va dura.

Vezi și: Rareș Bogdan vorbește despre `IMPOSTORII țintuiți de alegători pe tușă... HALUCINANT!`

Clar știm doar că:

1.PSD+ALDE vor forma noul Guvern al României și vor fi sprijiniți din Parlament de UDMR și Grupul minorităților naționale.

2.Persoana desemnată să formeze Guvernul va fi de la PSD.

3.Persoana va fi Liviu Dragnea dacă la ora propunerii sau desemnării Legea 90/2001, Art.2 va mai fi în vigoare.

4.Nu se va ajunge la suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

5.Nu e va ajunge la anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.