Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe ofensiva împotriva celor nevaccinați: Germania vrea reguli mai dure

Freepik.com
covid-19 cazuri Germania

Ministerul german al Sănătății dorește să continue restricțiile Covid pe tot parcursul toamnei și iernii și ar putea să promoveze reguli mai stricte pentru cei nevaccinați - însă politicienii nu prezic un blocaj strict, informează publiația germană The Local.

Propunerile au fost dezvăluite într-un raport obținut de DPA, în care oficialii guvernamentali din domeniul sănătății și-au expus viziunea pentru lunile următoare. Privind spre o toamnă și o iarnă potențial dificilă, miniștrii ar fi susținut că sunt necesare măsuri continue „pentru a proteja sistemul de sănătate de tulpini excesive și pentru a proteja grupurile de oameni care nu pot fi încă vaccinați împotriva unei boli potențial grave”. Cu toate acestea, din cauza unui număr relativ mare de persoane vaccinate în Germania, este puțin probabil ca oamenii să se confrunte cu tipurile de restricții pe care le-au văzut în 2020 și în primele luni ale anului 2021, potrivit raportului ministerului. „O blocare drastică ca cele pe care le-am văzut în al doilea și al treilea val nu va fi cu siguranță necesară”, au scris ei. „Un al patrulea val de infecții cu Covid a început, deși încă la un nivel scăzut. În plus față de fluxul crescut de infecții de către persoanele care se întorc din călătorii, oamenii se comportă aproape la fel ca în vremurile dinaintea pandemiei. ”

Miercuri au fost raportate 3.571 de cazuri Covid în ultimele 24 de ore în Germania și 25 de decese. Incidența de 7 zile a crescut ușor la 18,5 cazuri la 100.000 de persoane.

„Regula 3G” va rămâne - dar ar putea fi înăsprită

În special, se spune că Ministerul Sănătății solicită continuarea regulii „3G”, care dictează că oamenii ar trebui fie vaccinați (geimpft), recuperați (genesen), fie testați pentru Covid (getestet) pentru a intra în anumite locații sau a lua parte la anumite evenimente. Catering în interior, cazare la hotel, servicii care necesită un contact fizic strâns (adică tratamente de coafură și înfrumusețare), evenimente sportive și evenimente mari în interior și în aer liber au fost numite ca exemple în raport, potrivit cotidianului german Welt.

Indiferent de ratele de infecție, se crede că Ministerul Sănătății vrea ca regula 3G să continue până cel puțin la mijlocul lunii septembrie.

Cu toate acestea, dacă ratele de infecție cresc semnificativ, regulile ar putea fi înăsprite în continuare, ceea ce înseamnă că numai persoanelor recuperate sau vaccinate - mai degrabă decât persoanelor cu un test negativ - li se va permite să viziteze hoteluri, restaurante, cosmeticieni sau evenimente publice mari.

Purtarea măștii „ar trebui să continue până cel puțin în 2022”

Potrivit rapoartelor mass-media, Ministerul Sănătății presează, de asemenea, pentru o continuare strictă a regulilor de îmbrăcăminte și distanțare socială până în primele luni ale anului 2022.

Cele trei reguli de bază - igienă, distanță și purtarea măștii - ar trebui respectate în orice moment când grupurile de oameni sunt adunați în spații închise, au spus miniștrii în document. Acest lucru este deosebit de important atunci când starea de vaccinare a participanților este necunoscută sau când sunt prezente persoane vulnerabile, au spus ei.

Context

Raportul de la Ministerul Sănătății a fost trimis liderilor de stat și Parlamentului federal înaintea unei reuniuni de criză la sfârșitul acestei luni. În 10 august, cancelarul Angela Merkel s-a întâlnit cu premierii de stat din fiecare stat german pentru a elimina măsurile de combatere a celui de-al patrulea val. Ultimele cifre arată că 53 la sută din populație este complet vaccinată, iar 62 la sută au avut cel puțin o lovitură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.