Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe războiul: Ucraina declară Rusia drept stat agresor

Ucraina-Rusia

Parlamentul unicameral de la Kiev (Rada Supremă) va lua în discuţie marţi problema 'recunoaşterii Rusiei ca stat agresor', o decizie în acest sens fiind luată în cadrul unei întâlniri între preşedintele Petro Poroşenko şi liderii fracţiunilor parlamentare, informează agenţia Unian.

'Am discutat această problemă (a declarării Rusiei drept stat agresor). Parlamentul va adopta mâine (marţi) o decizie corespunzătoare, care va fi destul de dură', a declarat liderul fracţiunii 'Samopomoşci', Oleg Bereziuk, la sfârşitul întâlnirii menţionate.

Deputatul ucrainean a mai indicat că, tot marţi, Rada Supremă 'se va adresa ţărilor aliate în vederea acordării de ajutor militar Ucrainei, pentru ca armata acestei ţări să fie mai eficientă în luptele cu agresorul'.

Anterior, guvernul de la Kiev a anunţat instituirea stării de urgenţă în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, unde insurgenţii proruşi au declarat că au în plan crearea unui front comun după ce au lansat vineri o nouă ofensivă împotriva trupelor guvernamentale. În acelaşi timp, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost instituită starea de alertă maximă.

Pe acest fond, o reuniune extraordinară a Comisiei NATO-Ucraina a avut loc luni la Bruxelles, la nivel de ambasadori, pentru a fi discutată situaţia din estul Ucrainei. La sfârşitul reuniunii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut din nou apel la Moscova 'să înceteze susţinerea separatiştilor' şi a calificat drept un 'nonsens' declaraţiile anterioare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat armata ucraineană că este 'legiunea străină a NATO'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.