Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe REVOLUȚIA MONDIALĂ: După Thierry Henry, și Gareth Bale se alătură boicotului reţelelor de socializare

http://www.ibtimes.co.uk
Gareth Bale

Căpitanul naţionalei de fotbal a Ţării Galilor, Gareth Bale (Tottenham Hotspur), a declarat că se va alătura boicotului reţelelor de socializare dacă nu se va face nimic pentru combaterea ''abuzului toxic'' existent pe toate platformele, scrie BBC.

Reacţia lui Bale vine după ce Ben Cabango şi Rabbi Matondo, coechipierii săi de la prima reprezentativă, au fost abuzaţi rasial pe Instagram la finalul meciului dintre Ţara Galilor şi Mexic, amical câştigat cu 1-0 de ''dragoni'' sâmbătă la Cardiff, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

''Ceva trebuie să se întâmple. Cred că toată lumea ar trebui să se unească şi să anunţe boicotarea reţelelor de socializare, nu doar una sau două persoane. Ar fi indicată o campanie cu oameni influenţi din fotbal şi din alte domenii, eu m-aş alătura, asta poate ar ajuta'', a arătat Bale.

Facebook, proprietarul reţelei de socializare Instagram, a anunţat, duminică, închiderea conturilor utilizatorilor care au proferat insulte rasiste împotriva a doi jucători ai echipei de fotbal a Ţării Galilor, Rabbi Matondo şi Ben Cabango.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’

Această decizie a fost luată la câteva ore după ce Matondo s-a plâns public că platforma nu a făcut nimic împotriva acestor remarci xenofobe.

Matondo, care evoluează la Stoke City, şi fundaşul echipei Swansea, Cabango, doi jucători din divizia secundă engleză, au fost ţinta unor mesaje insultătoare pe conturile lor de Instagram, după victoria echipei lor în meciul amical cu Mexicul (1-0).

Citește și: Lovitură! AUR solicită demisiile lui Raed Arafat și Florin Cîțu

Poliţia galeză a indicat că va ancheta originea mesajelor cu motivaţie rasistă postate pe reţelele de socializare şi care i-au vizat pe cei doi jucători.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat suprimarea conturilor respective şi a asigurat că se lucrează la adoptarea unor alte măsuri pentru a lupta împotriva acestor insulte.

Citește și: Parlamentarii USR PLUS, atac dur la adresa lui Dan Tănasă: ‘Comportament grobian și limbaj vulgar. Aceste jigniri sunt de natură a prejudicia solemnitatea instituției Parlamentului’

"Noi nu tolerăm insultele rasiste pe Instagram şi am suprimat conturile care au trimis acest tip de mesaje jucătorilor Ben Cabango şi Rabbi Matondo în acest weekend", se arată în comunicat.

Incidentul cu cei doi jucători galezi intervine după numai o săptămână de la un alt incident în care mai mulţi jucători au fost victimele unor insulte rasiste în Regatul Unit, între care Anthony Martial, Paul Pogba sau Marcus Rashford, toţi trei de la Manchester United.

Aşa cum se ştie, fostul mare atacant francez Thierry Henry a anunţat că se va retrage de pe reţelele de socializare şi a cerut ca acestea să fie reglementate.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Campionul mondial (1998) şi european (2000) nu va reveni asupra deciziei "cât timp persoanele responsabile cu aceste reţele nu vor aplica măsuri pentru a-şi reglementa platforma cu aceeaşi ferocitate cu care procedează pentru protejarea drepturilor de autor".

"Volumul considerabil de rasism, intimidare şi tortură mentală care rezultă de aici pentru indivizi este prea toxic pentru a fi ignorat. Este mult prea uşor să creezi un cont, să-l foloseşti pentru a intimida şi a hărţui fără consecinţe şi să rămâi anonim. Până când asta nu se va schimba, îmi voi dezactiva conturile de pe toate platformele de socializare. Sper că acest lucru se va întâmpla în curând", afirma Henry.

Fostul atacant, în vârstă de 43 de ani, a demisionat la sfârşitul lui februarie din postul de antrenor al echipei canadiene Montreal Impact.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.