Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe spectacolul alegerilor: Nicușor Dan reclamă 'turism electoral'

Inquam Photos / George Calin
nicusor dan usr Inquam Photos

Președintele USR, Nicușor Dan, reclamă „turism electoral în Teleorman”. Acesta susţine, pe pagina de Facebook, că în judeţul Teleorman se practică „turismul electoral”, după ce reprezentantul Uniunii a fotografiat în localitatea Bogdana mai multe maşini care aduc în mod repetat alegători la secţiile de vot, şi acuză că autorităţile locale au refuzat să se implice după sesizările făcute de candidatul USR din circumscripţie.

Nicușor Dan face declarațiile în contextul în care legea e clara - se poate vota doar la secția de care aparține cetățeanul. Așadar, turism „imposibil”.

„Delegatul USR în secția 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflată la 50 km de Alexandria, a observat că mai multe mașini, aceleași, aduc oameni la secția de votare.

„Am văzut de căteva ori aceeași mașină, plină, aducând oameni la vot și ulterior preluându-i și conducându-i spre o destinație necunoscută. După aceea am remarcat că sunt mai multe mașini după colț care fac același lucru”, a comunicat delegatul către sediul Uniunii.

EXCLUSIV - Primele rezultate: USR a câştigat categoric în Noua Zeelandă

Delegatul USR a fotografiat mașinile și va înainta o plângere Biroului Electoral al județului Teleorman, iar candidatul USR Șerban Marinescu a sunat la 112 după ce poliția din localitate i-a spus că nu poate face nimic. Codul penal înscrie fapta la Coruperea alegătorilor. Potrivit articolului 386 oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

„Sunt aceleași practici pe care le-am văzut timp de 26 de ani la partidul care domină Teleorman. Nu întâmplător prezența cea mai mare la vot se înregistrează în acest județ. Vom face plângere la BEJ”, a declarat Șerban Marinescu, candidat USR Teleorman”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.