Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe vaccinarea cu Doza 4

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Persoanele cu deficiență imunitară din Brazilia vor putea primi o a patra doză de vaccin anti-Covid, la patru luni după a treia, a anunțat luni Ministerul Sănătății, potrivit AFP.

Într-o circulară, ministerul recomandă „o doză de rapel pentru toate persoanele imunodepresive cu vârsta de peste 18 ani care au primit deja trei doze în prealabil, de la patru luni după” ultima.

Această măsură se aplică în special persoanelor cu imunodeficiență severă, purtătorilor de HIV sau pacienților cu cancer care efectuează chimioterapie.

Aceeași circulară prevede și reducerea de la cinci la patru luni a intervalului dintre a doua și a treia doză pentru populația generală.

Guvernul brazilian a anunțat luni și donarea a 10 milioane de doze de vaccinuri către țările sărace, prin sistemul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ministerul brazilian al Sănătății a dat asigurări că această donație „nu va compromite planul de vaccinare” al populației țării.

Vaccinarea în Brazilia s-a accelerat în ultimele luni și mai mult de două treimi din populație a primit deja cel puțin două doze de vaccin Covid.

Dar campania de imunizare a început târziu și haotic, în vreme ce președintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro a intensificat atacurile împotriva vaccinurilor.

Șeful statului, care refuză să se vaccineze, a criticat în ultimele zile decizia autorității de reglementare în domeniul sănătății Anvisa de a autoriza joi vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

În live-ul săptămânal pe Facebook, el a cerut publicarea numelor membrilor Anvisa responsabili de această autorizare.

O asociație care reprezintă angajații Anvisa a denunțat „metodele fasciste” ale președintelui Bolsonaro, iar conducerea autorității de reglementare a cerut duminică Poliției Federale protecție pentru personalul său, după ce „a primit amenințări”.

Peste 617.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Brazilia, a doua țară ca număr de decese în lume, după Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.