Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe VACCINAREA MONDIALĂ: Fundaţia Bill & Melinda Gates donează încă 250 de milioane de dolari pentru campanie

Bill Gates

Fundaţia Bill & Melinda Gates a anunţat joi că va dona suma suplimentară de 250 de milioane de dolari (206 milioane de euro) în beneficiul campaniei internaţionale ce vizează combaterea pandemiei de coronavirus, informează AFP.

O parte din aceste fonduri vor fi consacrate distribuirii de vaccinuri în regiuni din Africa Subsahariană şi Asia de Sud, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

"Avem noi medicamente şi mai multe vaccinuri potenţiale decât ne aşteptam pentru începutul anului viitor", a declarat Bill Gates într-un comunicat. "Însă aceste inovaţii nu vor salva vieţi decât dacă sunt distribuite în lume", a adăugat antreprenorul american.

Finanţarea este una dintre principalele dificultăţi din Africa, unde se află unele dintre cele mai sărace ţări din lume.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Continentul şi-a stabilit obiectivul de a vaccina "3% dintre africani până în martie 2021 şi 20% până la sfârşitul anului viitor", a declarat la sfârşitul lunii noiembrie directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Matshidiso Moeti.

Costul expedierii de vaccinuri în Africa a fost estimat la 5,7 miliarde de dolari, alături de "costuri suplimentare de 15%-17% pentru materialul de injectare şi livrare", potrivit OMS. Din cele 47 de ţări africane care sunt membre în OMS, "doar aproape un sfert dispun de planuri adecvate în privinţa resurselor şi a finanţării".

Citește și: Nicolae Ciucă, declarație în forță: ‘În următoare ședință de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă’

Coordonatorul din Africa al Fundaţiei Gates pentru acţiunile de combatere a pandemiei de COVID-19, Solomon Zewdu, a declarat joi că o parte din finanţările anunţate vor contribui la susţinerea eforturilor depuse pentru ca vaccinurile să ajungă la circa 780 de milioane de persoane care trăiesc pe acest continent.

Este esenţial ca specialiştii sanitari să se asigure că vaccinurile "sunt cu adevărat finanţate pentru a-şi parcurge drumul pe continent, până în zonele cele mai izolate din Africa", a declarat Solomon Zewdu într-un interviu online acordat pentru AFP.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Există majoritate parlamentară certă, și în Senat, și în Camera Deputaților, iar coaliția va deține ambele poziții’

"Obiectivul actual este de a ne întreba (...) cum să aducem aceste vaccinuri dincolo de pistele unor aeroporturi precum cele din Addis Abeba, Kinshasa şi Lagos până în interiorul comunităţilor, pentru imunizarea oamenilor. Dacă acest lucru nu este realizat, atunci înseamnă că nu ne-am făcut treaba", a adăugat el.

Africa, în care trăiesc aproximativ 1,25 miliarde de persoane, a recenzat în mod oficial peste 2,3 milioane de cazuri de coronavirus până în prezent, inclusiv 54.800 de victime.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de pe continent, cu peste 828.000 de cazuri, a anunţat miercuri că se confruntă deja cu cel de-al doilea val al pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.