Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe vânătoarea partizanilor lui Bolsonaro în Brazilia: circa 1.200 de protestatari au fost arestaţi

wavy.com
brazilia violente

Circa 1.200 bolsonarişti au fost arestaţi luni în tabăra pe care au improvizat-o în faţa cartierului general al armatei în capitala braziliană Brasilia după alegerile din octombrie şi de unde au lansat duminică atacuri asupra Congresului, Palatului Prezidenţial şi Curţii Supreme, relatează agenţia EFE, informează Agerpres.

Aceşti partizani ai fostului preşedinte conservator Jair Bolsonaro, care nu recunosc victoria în alegeri a actualului preşedinte progresist Luiz Inácio Lula da Silva, au fost arestaţi după ce, încercuiţi de armată şi poliţie, au demontat paşnic tabăra în care se refugiaseră.

Potrivit Ministerului Justiţiei, bolsonariştii arestaţi au fost transportaţi cu cel puţin 40 de autobuze către sediul poliţiei federale, unde vor fi identificaţi în vederea stabilirii faptelor comise şi a încadrării penale a acestora.

Alte circa 300 de persoane au fost arestate duminică în timpul tentativei de insurecţie. Asaltul asupra celor trei instituţii ale statului s-a încheiat după patru ore în care a domnit haosul şi poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene asupra răzvrătiţilor care ocupaseră acele sedii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.