Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începutul școlii în Argeş - O singură localitate ar putea fi pe scenariul roşu

Pinterest
coronavirus

În 318 unităţi de învăţământ din judeţul Argeş anul şcolar va începe în scenariul verde, în 50 în scenariul galben şi în 104 într-un scenariu mixt galben-verde, o singură localitate fiind în situaţia în care ar putea fi aplicat scenariul roşu, potrivit unei informări prezentate miercuri în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, 318 instituţii de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora au optat pentru scenariul verde, în care toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, precum şi revenirea parţială, prin rotaţie de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, a fost însuşit de 50 de unităţi şcolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora. De asemenea, 104 unităţi şcolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora au optat prin consiliile de administraţie pentru un scenariu mixt: galben plus verde.

"În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online. În judeţul Argeş o singură comună (Vedea) se află în probabilitatea începerii cursurilor pe scenariul roşu, dar la sfârşitul acestei săptămâni CJSU se va întruni într-o nouă şedinţă, întrucât focarul de la Spitalul de Psihiatrie Vedea se stinge în câteva zile, existând probabilitatea ca datele comunicate de INSP să se modifice în favoarea adoptării scenariilor 1 sau 2 şi pentru toate şcolile din comuna Vedea", se menţionează în comunicat.

CJSU Argeş a mai aprobat desfăşurarea activităţilor cultural-educative în cadrul caselor de cultură şi altor asemenea aşezăminte culturale din judeţ.

De asemenea, s-a decis reevaluarea situaţiei spitalelor din municipiul Câmpulung Muscel, în contextul scăderii cazurilor de COVID-19 în judeţ.

"Având în vedere evoluţia favorabilă a situaţiei epidemiologice din judeţul Argeş, respectiv scăderea cazurilor persoanelor diagnosticate pozitiv şi, implicit, scăderea gradului de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor COVID-19 (...), respectiv Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, s-a stabilit necesitatea unei reevaluări a necesarului de paturi COVID-19 şi non-COVID-19. Astfel, DSP Argeş trebuie să analizeze ce spitale, respectiv secţii ale acestora, vor rămâne în continuare destinate bolnavilor COVID-19 şi care dintre acestea se vor transforma în non-COVID-19", se pecizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.