Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începutul sfârșitului în Giulești: Când urmează să fie scos la licitație PALMARESUL Rapidului

rapid

Lichidatorul judiciar al clubului de fotbal Rapid, Aurel Brihac, a declarat, pentru AGERPRES, că palmaresul este ''bunul cel mai de preț'' al formației giuleștene, iar acesta va fi scos la licitație publică cel mai probabil anul viitor, în urma deciziei Curții de Apel care a respins recursul înaintat de societatea condusă de Valerii Moraru.

''După ce respingerea recursului urmează lichidarea tuturor bunurilor societății SC FC Rapid SA. Voi încerca să dau de toate, apoi vor fi evaluate și în final scoase la vânzare. Palmaresul cu siguranță este bunul cel mai de preț al FC Rapid. Iar el va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații publice, conform legii. Nu știu când se va întâmpla, probabil anul viitor. Prețul nu pot să îl estimez, depinde de piață. Depinde și de evaluator, iar noi o să aducem un evaluator specializat'', a spus Brihac pentru AGERPRES.

Acesta a menționat că Adrian Diaconescu, administratorul special al FC Rapid numit de acționarul majoritar Valerii Moraru, refuză să îi înmâneze actele și mărcile clubului. ''Am spus că licitația pentru palmares va avea loc probabil anul viitor pentru că mai întâi trebuie să fac rost de documente. Administratorul special Adrian Diaconescu refuză să mi le dea, dar până la urmă va fi obligat. Dacă nu, voi merge la OSIM și voi ridica duplicate. Oricum, până la 3 februarie nu se va putea face nimic deoarece atunci avem termen pentru stabilirea tabelului definitiv al creanțelor. Dar repet, toate bunurile vor fi scoase la vânzare. Ce se va găsi, ce nu se va găsi se va imputa vinovaților'', a explicat lichidatorul.

Citește și: OFICIAL Rapid a MURIT: S-a declarat falimentul echipei giuleştene

Brihac susține că procedura va decurge conform legii indiferent dacă va mai fi sau nu lichidator judiciar al SC FC Rapid SA. ''Eu procedura am aplicat-o și o voi aplica numai conform legii și sub supravegherea administratorului sindic. Acum să vedem dacă voi rămâne, pentru că domnul Moraru a solicitat schimbarea mea în instanță, iar următorul termen este vineri'', a precizat Aurel Brihac.

La 13 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat atunci dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

În urma acelei decizii, în 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club care a promovat din Liga a II-a în această vară, nu îndeplinește condițiile și i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. În aceste condiții, locul din Liga I al echipei Rapid a fost ocupat de ACS Poli Timișoara, formație retrogradată la finalul sezonului trecut.

Conducerea clubului Rapid a făcut recurs la decizia de intrare în faliment, dar Curtea de Apel București l-a respins la 14 decembrie, iar lichidatorul judiciar va începe procedura de dizolvare a societății conform deciziei Tribunalului București.

Gruparea de fotbal Rapid se afla în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, în Liga a V-a activează două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.