Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începutul sfârșitului pentru ISIS! Anunțul premierului irakian care îi pune pe jar pe jihadiști

ISIS anonim

Premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat joi începerea ofensivei împotriva Hawija, unul dintre ultimele bastioane al grupării jihadiste Statul Islamic în Irak, relatează AFP, conform agerpres.ro

"În zorii unei noi zile, anunţăm lansarea primei etape de eliberare a Hawija, în conformitate cu îndeplinirea angajamentului nostru faţă de poporul nostru de a elibera întreg teritoriul irakian şi de a-l curăţa de bandele teroriste ale Daech" (acronimul arab al Statului Islamic), afirmă şeful guvernului de la Bagdad într-un comunicat.

Bilanț FINAL al vijeliei care s-a abătut asupra Bucureștiului: Zeci de intervenții ale pompierilor, victime și pagube însemnate - VIDEO


"Salut toate forţele noastre, care duc mai multe bătălii simultan şi care câştigă victorie după victorie şi aceasta va fi o alta, cu ajutorul lui Dumnezeu", a spus el. 

Regiunea Hawija, situată la aproximativ 230 km nord-est de Bagdad şi la 45 km de oraşul Kirkuk, a fost una dintre primele zone controlate de Statul Islamic în 2014 în Irak. 

Tiruri violente de artilerie se puteau auzi joi dimineaţă, în timp ce armata se îndrepta spre localitatea Sharqat, la sud-vest de Hawija, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.