Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încercuiți de ucraineni, soldaților ruși le-a fost refuzată retragerea: peste 5000 sunt carne de tun

Al Jazeera
soldati rusi

Peste 5.000 de militari ruşi sunt încercuiţi de forţele ucrainene în oraşul Liman (est), din regiunea ucraineană Doneţk, a dat asigurări sâmbătă şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Haidai, transmite EFE.

"Soldaţii ruşi cu baza în Liman s-au adresat superiorilor lor cu cererea de a se retrage, dar (solicitarea) a fost respinsă. Peste 5.000 de militari ruşi sunt încercuiţi", a declarat oficialul ucrainean sâmbătă dimineaţa, într-un mesaj publicat pe Telegram şi preluat de agenţia Ukrinform, informează Agerpres. 

Haidai a adăugat că trupele ruse "încearcă să-şi croiască drum sau să se predea" şi a subliniat că aproape toate rutele de retragere sau de aprovizionare cu muniţie sunt blocate.

Potrivit lui Haidai, după eliberarea oraşului Liman, va începe procesul de eliberare a regiunii Lugansk.

Într-o înregistrare video cu armata ucraineană publicată de Radio Svoboda şi preluată de agenţia Unian pot fi văzute imagini cu situaţia din Liman şi se aude o voce feminină care le cere trupelor ruse să se predea.

"Soldaţi ai forţelor armate ruse, forţele de apărare ucrainene au cucerit Liman, este inutil să continuaţi să rezistaţi - sunteţi încercuiţi... Amintiţi-vă, autorităţile voastre nu au nevoie de voi, pentru ei sunteţi carne de tun, dar familiile voastre de acasă au nevoie de voi", se aude pe înregistrare.

Totodată, persoana care se aude vorbind îi sfătuieşte pe militarii ruşi să se îndrepte spre şoseaua sau spre zona populată cea mai apropiată, să depună armele şi să-i aştepte pe reprezentanţii forţelor armate ucrainene cu mâinile ridicate şi să se predea.

În imagini se poate vedea cum forţele ucrainene înaintează printr-o zonă împădurită, dar şi echipament militar abandonat de ruşi.

Reuters menţionează că o eventuală capturare a oraşului Liman, folosit de Rusia drept punct nodal de transport şi pentru livrările de echipament militar în nordul regiunii Doneţk, ar fi un nou eşec major pentru planul Kremlinului de a cuceri întreaga regiune industrială Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.